Florian Vogel voor de tweede keer Europees kampioen XC!

Door Jan Geys -

  • Sport

Florian Vogel voor de tweede keer Europees kampioen XC!

De Zwitser Florian Vogel heeft in het Italiaanse Darfo Boario Terme voor de tweede keer in zijn carrière het Europees kampioenschap XC gewonnen. Zijn eerste titel dateerde al van 2008. Vogel kon in een spannend slot de Franse uittredende kampioen Julien Absalon en de Duitser Manuel Fumic afhouden.

Het gebeurt niet vaak dat Florian Vogel in een grote wedstrijd met de hoofdprijs gaat lopen, maar vandaag was het eindelijk nog eens raak voor de 35-jarige Zwitser. Vogel reed de laatste jaren vaak in de schaduw van zijn beroemdere landgenoot Nino Schurter, maar die Schurter gaf op het allerlaatste moment nog forfait voor deze Europese kampioenschappen MTB, terwijl zijn eeuwige rivaal Julien Absalon er net zijn comeback maakte na een sleutelbeenbreuk eerder dit seizoen.

Het was echter een andere Fransman, Stéphane Tempier, die een groot deel van de wedstrijd aan de leiding reed. Op één ronde van het einde kon Florian Vogel als eerste de kloof op Stéphane Tempier dichten, iets waar even later ook Julien Absalon in slaagde. Na een spannende finale was het de Zwitser van Focus die nog net iets meer overschot had en met 10″ voorsprong een nieuwe gouden plak aan zijn prijzenkast mocht toevoegen. Absalon werd dus tweede voor de Duitser Manuel Fumic, die op 40″ eindigde. De Italiaan Daniele Braidot en Stéphane Tempier vervolledigden de top vijf.

De Nederlander Michiel van der Heijden werd de eerste vertegenwoordiger van de Benelux op de 24ste plaats, gevolgd door Kevin Panhuyzen (32ste). Jens Schuermans kreeg jammer genoeg een DNF achter zijn naam.

De uitslag:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/07/UEC-MTB-European-Championship-2017-XCO-Men-Elite-Ranking.pdf”]

Morgen komen we nog uitgebreider terug op deze Europese kampioenschappen MTB 2017!

De andere uitslagen vind je hier: Dames elitesU23 HerenU23 Dames en juniorenXCETeam Relay

Foto’s copyright UEC Mountain Bike European Championships / Michele Mondini-Bettiniphoto.net

DoorJan Geys