Fox 32 Step-Cast krijgt een versterkte vorkkroon

Techniek
10 April 2019 — Jan Geys

Fox heeft voor het nieuwe modeljaar 2020 zijn xc-vork, de 32 Step-Cast, een kleine update gegeven. Intern verandert er niets, maar omdat het merk vaak de opmerking kreeg dat de vork iets stijver mocht zijn, werd de vorkkroon onder handen genomen. 

Naar aanleiding van feedback van de gebruikers van de voorvork heeft Fox beslist ze een update te geven. De Fox 32 Step-Cast werkt wel goed, maar bikers van meer dan 80 kilogram kloegen dat de stijfheid van de vork te wensen overliet. Ook de zwaarste testers bij Vojo lieten een gelijkaardige kanttekening horen. Fox liep dan ook het risico dat heel wat gebruikers op zoek zouden gaan naar een vork bij concurrerende merken.

Om het probleem op te lossen heeft Fox de vorkkroon van de vork stijver gemaakt door de architectuur van de Fox 34 Step-Cast te gebruiken. Aan de werking binnenin werd niet geraakt. Gevolg is wel dat de vork nu 30 gram meer aanduidt op de weegschaal.

De vork is zowel verkijgbaar voor een 27,5″ als 29″ en heeft een veerweg van 100 millimeter. Het gamma telt twee versies: Factory (oranje, FIT4, 3 of 2 standen) en Performance (zwart, FIT4, 3 standen).

Meer info op www.ridefox.com