Frans Claes begint met ritwinst aan Bike Transalp

Door Jan Geys -

  • Sport

Frans Claes begint met ritwinst aan Bike Transalp

Belgisch ritsucces in de Bike Transalp, het moet al eventjes geleden zijn. Frans Claes heeft een einde gemaakt aan die droogte door samen met zijn teammaat Manuel Pliem de openingsrit te winnen. Hopelijk kan de Belgische kampioen XCM die goede start de komende week ook doortrekken in de Italiaanse bergen.

De winnaars van de eerste dag

De overwinning in de eerste rit ging naar Team Pure HUMANPWR van Frans Claes en Manuel Pliem. Ze haalden het met 1’10” voorsprong op Team Bulls, gevormd door Urs Huber en Simon Schneller. Het Nederlandse KMC-duo Tim Smeenge en Teus Ruijter werd knap derde op 6’10” van de winnaars. Met Bart Classens en Juul van Loon eindigde er nog een Nederlands duo in de top vijf.

Bij de vrouwen was er winst voor het Italiaans-Franse duo Lorenza Menapace en Daniele Troesch (Val di Sole Bikeland – Sisters). Ze haalden het met een ruime voorsprong van meer dan drie minuten op het Duits-Oostenrijkse duo Michaela Barz en Viktoria Zeller.

Bij de mixed ging de eerste ritzege naar de voormalige eindwinnares van de wereldbeker XCO, Lisi Osl die samen met Benjamin Karl de beste was. Bij de masters reden de Legends of Bulls, Karl Platt en Tomas Misser, naar de eerste ritwinst. Ook bij de Single Masters Men viel er een Belgische ritzege te noteren, Micha Van den Eynde was daar de beste.

Alle uitslagen rit 1 Bike Transalp 2023: https://services.datasport.com/2023/mtb/transalp/stage1/

Foto’s copyright Bike Transalp / Markus Greber

DoorJan Geys