Frans Claes derde in Roc Laissagais, Schurter de beste in Monte Tamaro!

11 April 2017 — Jan Geys

Het crosscountry- en marathongebeuren trekt zich stilaan in gans Europa opnieuw op gang, en niet enkel in de Benelux! Zo stonden er dit weekend onder meer ook wedstrijden in Zwitserland, Duitsland en Italië op het programma. Maar eerst staan we even stil bij de Roc Laissagais, een wedstrijd waarin Belgisch kampioen Frans Claes derde werd.

Roc Laissagais

Vorig jaar werd in Laissac nog om de wereldtitel marathon gestreden, en net als toen was ook nu de Portugees Tiago Ferreira de beste. Op het podium werd hij geflankeerd door de Estse Europese kampioen Peeter Pruus en Belgisch kampioen Frans Claes, die vier minuten moest toegeven op de winnaar.

Bij de dames ging de zege naar de Spaanse Sandra Santanyes, die het haalde voor Belgisch kampioene Alice Pirard. Met Sara Michielsens eindigde nog een Belgische in de top vijf.

Foto’s copyright Facebook Roc Laissagais

Proffix Swiss Bike Cup

Foto Armin Küstenbrück / EGO Promotion

In Zwitserland liet Nino Schurter nog maar eens zien dat hij over een goed stel benen beschikt in dit seizoensbegin. De kopman van Scott-Sram MTB Racing won in Monte Tamaro de openingsmanche van de Swiss Bike Cup.

Foto Armin Küstenbrück / EGO Promotion

De Fransman Julien Absalon eindigde als tweede, op 34 seconden van de Zwitserse wereldkampioen. Meteen een geruststellende prestatie voor de renner van BMC, die door een allergie niet al te best aan zijn seizoen was begonnen.

Foto Armin Küstenbrück / EGO Promotion

In het begin van de wedstrijd trokken Nino Schurter, Lars Forster en Titouan Carod op avontuur, maar Absalon zou vooraan de plaats innemen van Forster, die lek reed. De Fransman Titouan Carod (BMC) hield wel stand en werd derde. De Nederlander Michiel van der Heijden kwam als zevende over de meet.

Bij de dames ging de zege naar de olympische kampioene Jenny Rissveds (Scott-Sram). Achter haar behaalde ook Pauline Ferrand-Prévot (Canyon-Sram) een uitstekend resultaat, ze werd tweede en bevestigde daarmee de goede vorm van Marseille. De Zwitserse Sina Frei werd derde.

Gold Trophy Sabine Spitz

Foto Radon Bikes

Andere renners kozen dan weer voor Duitsland en de Gold Trophy Sabine Spitz in Bad Säckingen. De Zwitser Mathias Flückiger (Radon) won voor de Fransen Maxime Marotte en Jordan Sarrou. Bij de dames ging de zege naar Yana Belomoina (CST-Sandd-American Eagle). Ze haalde het voor Maja Wloszczowska en Corina Gantenbein. De Nederlandse Anne Tauber en Anne Terpstra eindigden respectievelijk als zevende en elfde.

Marlene Sudtirol Sunshine Race

Foto Michele Mondini

In het Italiaanse Nalles stond al de vierde manche van de Internazionali d’Italia Series op het programma.

Foto Michele Mondini

Marco Aurelio Fontana (Bianchi) haalde het voor ploegmakker Stéphane Tempier en Florian Vogel (Zwitserland).

Foto Michele Mondini

Bij de dames ging de Noorse Gunn-Rita Dahle Flesja met de zege aan de haal voor Linda Indergand en Lisi Osl.