Frans Claes en Jasper Stuyven grijpen net naast ritwinst in slotrit Wines2Whales

Sport
4 November 2018 — Jan Geys

Leuvenaars Frans Claes en Jasper Stuyven grepen in de slotrit van de Zuid-Afrikaanse MTB-meerdaagse Wines2Whales nipt naast de ritwinst. In de sprint moesten ze de duimen leggen voor Alan Hatherly (de wereldkampioen bij de U23) en diens maatje Simon Andreassen. In de eindstand werden Claes en Stuyven vierde.

Frans Claes en Jasper Stuyven vormden een opgemerkt duo in de Wines2Whales. Waar Frans Claes als mountainbiker het gewend is om offroad wedstrijden te betwisten, was het voor wegrenner Jasper Stuyven een debuut op dikke banden. Stuyven blinkt normaal uit in het World Tour-peloton, maar liet zich door Claes verleiden om nog een Zuid-Afrikaans avontuur aan hun seizoen te breien.

En Stuyven toonde zich een snelle leerling, aldus Frans Claes. Van foutjes was er op dag twee nog amper iets te zien en het duo eindigde toen als vierde in de rit (derde bij de senioren). Het parkoers op de slotdag moest nog meer bij de capaciteiten van wegrenner Jasper Stuyven passen en het duo behoorde dan ook tot de topfavorieten voor de ritzege.

Stuyven en Claes konden hun concurrenten echter niet losgooien en een sprint moest beslissen over winst of verlies. In die sprint hadden ze echter geen verhaal tegen Alan Hatherly en Simon Andreassen, die voor de tweede dag op rij zegevierden. Jasper Stuyven en Frans Claes moesten tevreden zijn met plaats twee.

De eindzege van deze Wines2Whales ging naar de Zuid-Afrikanen Matthew Beers en Wessel Botha. Alan Hatherly en Simon Andreassen eindigden als tweede, terwijl Frans Claes en Jasper Stuyven vierde werden (derde bij de senioren).

Bij de vrouwen ging de eindzege naar Mari Rabie en Nicole Erasmus. Bij de mixed haalden de Zuid-Afrikaanse Mariske Strauss en Corne Barnard het. Het Belgische koppel Katja Cauwenbergh en Ken Van den Bulke eindigde als vijfde.

Uitslag Wines2Whales 2018: wines2whales.com/results

In onderstaande video’s zie je een korte reactie van Jasper Stuyven en Frans Claes na afloop van de eerste twee etappes van de Wines2Whales 2018 (in het Engels).