Frans Claes en Soren Nissen vijfde in natte openingsrit Swiss Epic

Sport
20 August 2019 — Jan Geys

Frans Claes is met zijn nieuwe partner Soren Nissen als vijfde geëindigd in de openingsrit van de Swiss Epic. Succes was er weggelegd voor het Italiaanse Trek-Selle San Marco dat in aankomstplaats Sankt Moritz een dubbele zege mocht vieren.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

In een kletsnat Davos werd vanmorgen de 6de editie van de Swiss Epic op gang geschoten. Veel beter werd het niet onderweg en de regen zou het peloton de hele rit vergezellen. In dat helse weer staken er bij de mannen twee teams bovenuit.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Die teams behoorden beiden tot de stal van Trek-Selle San Marco en ploegmaats Fabian Rabensteiner, Michele Casagrande, Samuele Porro en Damiano Ferraro mochten in Sankt Moritz zelf uitmaken welk duo de ritzege op zak zou steken.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

Het waren uiteindelijk Rabensteiner en Casagrande die na 86 kilometer als eersten over de streep reden, in hun spoor gevolgd door Porro en Ferraro.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

De Zwitsers Casey South en Noah Blöchlinger (jb Brunex – Fischer BMC) werden verrassend derde op 6 minuten van de dagwinnaars.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Frans Claes eindigde met zijn nieuwe Luxemburgse partner Soren Nissen als vijfde op 8’26”. Voor beiden is de Swiss Epic een test met het oog op de Cape Epic van volgend jaar, waar ze – als de samenwerking hier in Zwitserland vlot verloopt – samen naartoe willen trekken.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

Bij de vrouwen waren de verschillen minder groot en eindigden er drie teams op een zakdoek van elkaar. Het Zwitserse duo Corina Gantenbein en Kathrin Stirnemann haalde het met kleine voorsprong voor Ariane Lüthi en Samara Sheppard (37″) en Alice Pirard en Stefanie Dohrn (38″).

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Morgen staat er een rit van 69 kilometer in en rond Sankt Moritz op het programma.

Uitslag Rit 1 Swiss Epic 2019: epic-series.app/swissepic/results

Afsluiten doen we met het filmpje van de dag: