Frans Claes en Soren Nissen zetten slotrit Swiss Epic naar hun hand!

Sport
26 August 2019 — Jan Geys

Op de valreep viel er dan toch nog een Belgische (en Luxemburgse) ritwinst uit de kast in de Swiss Epic. Nadat pech hen eerder tijdens deze vijfdaagse uit koers had geslagen voor een mooie eindnotering, wisten Frans Claes en Soren Nissen hun Swiss Epic toch nog positief af te sluiten met een knappe ritzege. Bij de vrouwen eindigde Alice Pirard samen met de Duitse Stefanie Dohrn als tweede in de eindstand.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Na afloop van de derde rit zaten Frans Claes en Soren Nissen nog in zak en as. Het onfortuinlijke duo verloor toen meer dan een uur nadat Nissen onderweg zijn ketting had gebroken. Weg was de mogelijke top vijf in de eindstand en de volgende dag besliste het duo dan ook om rustig aan te doen. In de slotrit van Lenzerheide naar Davos beslisten ze echter om nog een keer al hun troeven uit te spelen en een gooi te doen naar ritwinst.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

En dat plannetje lukte ook, al werd het nog even spannend toen Nissen op een zeer technische afdaling kennismaakte met een natte boomwortel en in het decor verdween. Gelukkig bleef het bij schaafwonden en gescheurde kleren en reed het duo verder onbedreigd naar de finish in Davos.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

Daar haalden ze het voor Casey South en Noah Blöchlinger (op 1’24”) en Daniel Geismayr en Vinzent Dohrn (op 2’48”). De Italianen Michele Casagrande en Fabian Rabensteiner hadden genoeg aan een vierde plaats om hun eindwinst in de Swiss Epic 2019 veilig te stellen.

Foto copyright Swiss Epic / Marius Holler

In de eindstand haalden ze het voor de Zwitserse duo’s Casey South & Noah Blöchlinger en Michael Stünzi & Marc Stutzmann. Frans Claes en Soren Nissen werden uiteindelijk 19de in de eindstand, één plaatsje voor een ander Belgisch team bestaande uit Michiel Van Aelbroeck en Julien Delaet.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Bij de vrouwen konden Adelheid Morath en Bettina Janas met een voorsprong van slechts 13 seconden op Alice Pirard en Stefanie Dohrn niets aan het toeval overlaten in de slotrit. Tegen het Duitse duo was echter voor de vierde op rij niets opgewassen en Pirard en Dohrn moesten in de eindstand dan ook tevreden zijn met plaats twee.

Foto copyright Swiss Epic / Sam Clark

Ariane Lüthi en Samara Sheppard mochten dankzij een tweede plaats in de daguitslag alsnog mee op het eindpodium. Zij werden derde, ten nadele van de eerste leidsters in deze Swiss Epic, Corina Gantenbein en Kathrin Stirnemann. Vooral deze laatste kreeg het dag na dag moeilijker met de hoogte.

Uitslag rit 5 Swiss Epic 2019: https://epic-series.app/swissepic/results

Meer over de Swiss Epic hier: www.vojomag.nl/?s=swiss+epic

Tot slot nog het filmpje van de dag: