Geel voor Henrique Avancini en Manuel Fumic in de Brasil Ride

Sport
25 October 2018 — Jan Geys

Thuisfavoriet Henrique Avancini en zijn ploegmaat Manuel Fumic hebben op de vierde dag het klassement van de Brasil Ride op zijn kop gezet. De Braziliaan en Duitser wonnen de rit en nemen in het klassement de leiding over van Hans Becking en Tiago Ferreira. Ook bij de vrouwen kregen we vooraan in het klassement een wissel.

De koninginnenrit van deze Brasil Ride bracht wat ervan verwacht werd. Zowel bij de heren als de vrouwen veranderde de leiderstrui van schouders. Avancini en Fumic probeerden het al een eerste keer in het eerste uur van de wedstrijd, maar meer dan twintig seconden kregen ze toen niet. Bij een nieuwe aanval wat dieper in de wedstrijd lukte het wel. Ze liepen uit tot bijna drie minuten en hielden daar aan de finish nog 2’11” van over op de vorige leiders, Hans Becking en Tiago Ferreira.

“We wisten dat Ferreira en Becking op bepaalde stroken als de Pedra da Batalha-klim het moeilijk zouden hebben en we hebben hen getest met het oog op de volgende ritten. Vooral Tiago had het lastig en we konden meer voorsprong nemen dan verwacht. Hopelijk kunnen we donderdag onze voorsprong verdedigen met het oog op de crosscountry van vrijdag,” vertellen de nieuwe leiders Avancini/Fumic.

De Rus Alexey Medvedev en de Italiaan Francesco Failli werden net als gisteren derde. Roel Paulissen en Hugo Prado Neto eindigden vandaag als vijfde, een plaats die ze ook in het klassement bezetten. Joris Massaer en Wolfgang Krenn eindigden als 12de, Bram Saeys en Julian Biefang als 17de. Pech voor David Nordemann die aan een mooie Brasil Ride bezig was; Nordemann werd gisterenavond ziek, besliste om toch van start te gaan, maar gaf er onderweg de brui aan.

Bij de vrouwen gaat de rampspoed ondertussen verder. Nadat de topfavorieten Margot Moschetti en Raiza Goulao al in de proloog werden uitgeschakeld, moesten nu ook de leidsters Jaqueline Mourao en Cindy Montambault de handdoek in de ring gooien met mechanische problemen.

Niet de nummers twee van de stand, Favery en Toldi, maar wel Sandra Santanyes en Anna Ramirez maakten dankbaar gebruik van deze nieuwe situatie. Het Spaanse duo won de rit en nam ook de oranje leiderstrui over in de tussenstand. In die tussenstand volgen Favery en Toldi op 27 minuten.

Vandaag staat de langste rit uit de Brasil Ride 2018 op het programma. In een rit van 140 kilometer keert het peloton terug naar de kust.

Uitslag rit 3 Brasil Ride 2018: http://www.brasilride.com.br/live

Meer over de Brasil Ride 2018 lees je hier: https://www.vojomag.nl/?s=brasil+ride

Foto’s copyright Fabio Piva, Marcelo Ripl, Wladimir Togumi, Rosita Belinky / Brasil Ride