Geen Cannondale Factory Racing Team in de Cape Epic 2021

Sport
14 October 2021 — Jan Geys

“Tot volgend jaar”, zo begint het Cannondale Factory Racing Team de spijtige aankondiging dat ze dit jaar niet van de partij zullen zijn in de Cape Epic. Kort na aankomst in Zuid-Afrika onderging hun renner Simon Andreassen een spoedoperatie aan de blindedarm en de Deen geraakt (logisch) niet tijdig meer hersteld voor de loodzware opdracht in de Western Cape. Daarmee verliest de grootste MTB-wedstrijd ter wereld al een favorietenduo nog voor er een meter gereden is.

Simon Andreassen zou in Zuid-Afrika een duo vormen met Alan Hatherly, zijn Zuid-Afrikaanse ploegmaat bij Cannondale. De Cape Epic zal aanstaande zondag echter zonder dit duo van start gaan, maar gelukkig voor Andreassen is de operatie goed verlopen. Zowel hij als Hatherly zullen in de toekomst – gezien hun nog jonge leeftijd – nog kansen genoeg krijgen om aan de start te verschijnen van de Cape Epic.

Foto copyright Jean-Pierre Jacobs / Cannondale Factory Racing

Dat is niet zo voor Manuel Fumic, hun Duitse ploegmaat bij Cannondale. Fumic wilde dit jaar een allerlaatste keer een poging doen om alsnog de Cape Epic te winnen samen met zijn maatje Henrique Avancini, maar Fumic blesseerde zich enkele weken geleden en gaf toen reeds forfait voor de wedstrijd. Dit betekent dat er dit jaar geen fabrieksteam van Cannondale aan de start zal verschijnen van de Cape Epic.