Geniet van een korting op jouw inschrijving voor de TransRockies!

Sport
8 November 2018 — Jan Geys

Dat de TransRockies in 2019 zijn comeback zou maken, wisten we al langer. Van 22 tot 28 juli gaat het in zeven etappes van Panorama Mountain Resort naar Fernie, goed voor in totaal 550 kilometer doorheen de Rocky Mountains. Speciaal voor de gelegenheid mogen we onze lezers een korting van tweehonderd Canadese dollar aanbieden.

De Canadese Rocky Mountains spreken tot de verbeelding van iedere natuurliefhebber. Niet alleen om de adembenemende panorama’s, maar ook omdat de kans groot is dat je er ‘s avonds aan één of ander kraakhelder meer of wild stromende rivier een beer tegen het lijf kunt lopen. Ook wolven en wapiti’s houden zich op in de dichte bossen in de Rockies.

Nog meer tot de verbeelding spreken de vele trails die langs deze rivieren en door deze bossen kronkelen. Waar de laatste jaren de Singletrack 6 de voorkeur kreeg (hier lees je de avonturen van onze reporter Kristien tijdens de editie van dit jaar), heeft de organisatie nu beslist om in 2019 de TransRockies weer tot leven te roepen. In deze point-to-point wedstrijd gaat het van het Panorama Mountain Resort (op een tweetal uurtjes rijden van wereldberoemde plaatsen als Banff en Lake Louise) naar Fernie. Tussenin wachten er 550 kilometer aan trails, fire roads en, niet te versmaden, achter elke bocht een geweldig postkaart uitzicht.

De namen van de finishplaatsen klinken als een klok. Naast Panorama Mountain Resort en Fernie zijn dat Invermere, Nipika Mountain Resort, Whiteswan Lake, Elkford en Crowsnest Pass. De route van de TransRockies loopt grotendeels door de provincie British Columbia, enkel het plaatsje Crowsnest Pass ligt op het grondgebied van de provincie Alberta.

In totaal mogen maximaal 300 renners (in teams van twee) deelnemen aan de TransRockies Classic; 100 van deze startplaatsen zijn echter voorbehouden voor solorenners. Voor de volgende editie is het trouwens wachten tot 2021, want in de even jaren is het opnieuw de beurt aan de Singletrack 6.

Kortingscode voor lezers Vojo

En we hebben goed nieuws voor de lezers van Vojo die in 2019 willen deelnemen aan de TransRockies Classic. De organisatie bezorgde ons immers een kortingscode voor onze lezers, waardoor je 200 Canadese dollar uitspaart op je inschrijving. Het enige dat je daarvoor moet doen is bij inschrijving volgende kortingscode ingeven: VOJOMAG200.

Inschrijven kan via www.transrockiesclassic.com

Foto’s copyright John Gibson/TransRockies route scouting