Githa Michiels heeft prestigieuze eindzege Alpentour Trophy beet!

Sport
10 June 2019 — Jan Geys

Zonder verrassingen zijn Githa Michiels en Hector Leonardo Paez zondag gekroond als eindwinnaars van de 21ste editie van de Alpentour Trophy. Voor Githa Michiels was het de eerste keer dat ze deze prestigieuze Oostenrijkse MTB-meerdaagse op haar naam wist te schrijven. 

Vorig jaar moest Githa Michiels nog genoegen nemen met de tweede plaats in de eindstand van de Alpentour Trophy, een tweede plaats die achteraf gezien best zuur smaakte. Eind april van dit jaar zette winnares Christina Kollmann onverwacht een punt achter haar carrière nadat bleek dat ook haar naam genoemd wordt in de dopingaffaire Operation Aderlass, waarin ook wegwielrenners en andere sporters worden genoemd.

De opluchting was dan ook groot voor de Belgische kampioene dat ze dit jaar de Alpentour Trophy eindelijk wel naar haar hand wist te zetten. In de slotrit moest ze met 17″ de duimen leggen voor de Italiaanse Maria Nisi, maar in het eindklassement was er niemand tegen Michiels opgewassen. Diezelfde Nisi eindigde als tweede, op bijna twintig minuten van Githa Michiels. De Oostenrijkse Angelika Tazreiter eindigde als derde.

Bij de mannen bewees Hector Leonardo Paez in de afsluitende klimtijdrit dat hij de verdiende eindwinnaar is van deze Alpentour Trophy. De Colombiaan klom over de 9,4 kilometer naar de Planai/Schafalm 33″ sneller dan zijn ploegmakker Diego Alfonso Arias Cuervo. Daniel Geismayr, de eindwinnaar van 2017, werd derde.

In de eindstand haalde Paez het voor de Italiaan Daniele Mensi en zijn landgenoot Diego Alfonso Arias Cuervo. Voor Paez was het zijn tweede eindzege in de Alpentour Trophy. Arne Tureluren eindigde in een sterk deelnemersveld als 14de en eerste Belg; Rob van der Werf werd 18de en eerste Nederlander.

Geerte Hoeke en Jeroen Daniels werden na een sterke vierdaagse op het podium gelauwerd als eindwinnaars bij de Mixed Adventure-categorie. Kenny Goeman en Kurt Henkens waren de beste bij de Masters 1 in diezelfde Adventure-categorie. In de soloklassementen werd Linja de Jonge derde bij de Sportklasse Damen 1.

Uitslag vierde rit en eindstand Alpentour Trophy 2019: my3.raceresult.com