Githa Michiels moet enkel Yana Belomoina voorlaten op Cyprus

Sport
3 March 2019 — Jan Geys

Githa Michiels heeft vandaag haar campagne op Cypriotische bodem afgesloten met een tweede plaats in het laatste luik van de Cyprus Sunshine Cup. Een ferme opsteker voor de Belgische kampioene nadat ze in het eerste luik niet het verhoopte resultaat behaalde. Net zoals vorig jaar stak er echter nog iemand bovenuit en dit keer moest Michiels de meerdere erkennen in de Oekraïense Yana Belomoina. Bij de heren was de winst voor de Tsjech Ondrej Cink.

Het normaal zonnige Cyprus heeft het de voorbije weken hard te verduren gekregen. Net zoals tijdens de Afxentia Stage Race kregen de renners ook in Amathus een door de regenval glibberig en modderig parkoers voor de wielen geschoven. De latere winnares Yana Belomoina moest enkel in de eerste twee van de vijf af te leggen rondes een concurrente in haar gezelschap dulden. Tot ieders verbazing was de Russische Kristina Ilina de enige die het tempo van de Oekraïense kon bijhouden.

Dieper in de wedstrijd was er echter geen houden meer aan en Belomoina stoomde solo door naar haar tweede zege hier in Amathus. Ilina zag haar tweede plaats nog in rook opgaan toen Githa Michiels zich na een moeilijke start een weg naar voren wist te banen. In de derde ronde was Ilina eraan voor de moeite en ondanks een val van de Belgische kampioene moest ze tevreden zijn met de derde plaats achter Belomoina en Michiels.

Met Marika Tovo en Lisa Pasteiner eindigde er op de plaatsen vier en vijf een duo van Ghost. Voor Pasteiner was dit voldoende om zich tot eindwinnares te kronen van de Cyprus Sunshine Cup 2019.

Uitslag Amathus 2019 vrouwen:

Download (PDF, 1.25MB)

Tsjechen de baas bij de heren

Tegen dat het tijd was voor de heren om aan hun wedstrijd te beginnen, was de track op veel plaatsen al wat opgedroogd. Timofei Ivanov, Ondrej Cink en Georg Egger kwamen als eersten door na de eerste ronde, al snel gevolgd door Jan Skarnitzl, de winnaar van de Afxentia Stage Race.

In de tweede ronde nam Skarnitzl de leiding over waarna het te snel ging voor Ivanov en Egger. Cink volgde wel en in de voorlaatste ronde maakte Skarnitzl op een technische beklimming een fout, het sein voor Cink om een aanval te plaatsen. Op het scherp van de snee ging het dan tot de finish waar Cink uiteindelijk twee seconden overhield op Skarnitzl.

Voor Skarnitzl betekende de tweede plaats meteen ook dat hij zeker was van zijn derde eindzege in de Cyprus Sunshine Cup. De Duitser Georg Egger eindigde als derde, net voor David Nordemann die vierde werd.

Uitslag Amathus 2019 heren:

Download (PDF, 1.27MB)

Meer over de Cyprus Sunshine Cup lees je hier: www.vojomag.nl/?s=cyprus+sunshine+cup

Foto’s copyright EGO Promotion/Armin Küstenbrück, Thomas Weschta, Niklas Hartmann