Githa Michiels moet op zoek naar nieuw team in aanloop naar Tokio 2021!

Sport
25 October 2020 — Jan Geys

Alsof dit coronajaar nog niet lastig genoeg is geweest, kreeg Belgisch kampioene Githa Michiels gisteren het harde nieuws te horen dat haar contract bij het Spaanse Primaflor-Mondraker niet verlengd zal worden naar volgend seizoen toe.

Met een kalenderjaar dat helemaal overhoop werd gegooid door corona en het uitstellen van de Olympische Spelen naar 2021, was het seizoen voor de atleten dit jaar van zeer korte duur om zich te tonen. Desondanks verlengden heel wat teams toch de contracten met de meeste van hun renners, net met het oog op die Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.

Bij het Spaanse Primaflor-Mondraker hebben de sponsors het budget voor volgend jaar echter teruggeschroefd en dat heeft ook zijn gevolgen voor de renners van het team. Githa Michiels is het eerste slachtoffer van deze besparingsronde waardoor de Belgische eind oktober alsnog op zoek moet naar een nieuw team voor volgend jaar.

“Het zal een hele uitdaging worden om zo laat op het jaar nog een oplossing te vinden doordat alle teams al klaar zijn met hun budgetten voor 2021. Momenteel bekijken we alle opties richting 2021, van teams die interesse hebben tot een eigen Belgisch project. Met het olympisch jaar voor de deur ben ik nog steeds super gemotiveerd om de volgende maanden er weer vol tegenaan te gaan en onze vooropgestelde doelen te behalen!”

“Natuurlijk ben ik het PMX Team en de sponsors enorm dankbaar voor de kansen die ze me gegeven hebben de voorbije twee jaar, met als mooiste herinnering mijn zesde plaats tijdens de wereldbeker in Andorra van vorig jaar”, besluit Githa Michiels.

Hopelijk krijgen we snel goed nieuws uit het kamp van Githa Michiels – die in Rio als eerste Belgische ooit aan de start verscheen van een olympische MTB-wedstrijd – wat betreft haar zoektocht naar een nieuw team!