Githa Michiels tweede in tweede rit Alpentour Trophy

Door Jan Geys -

  • Sport

Githa Michiels tweede in tweede rit Alpentour Trophy

Githa Michiels is vandaag tweede geworden in de tweede rit van de Alpentour Trophy. Michiels moest enkel de Oostenrijkse Christina Kollmann laten voorgaan. Deze laatste verstevigt ook haar leiderstrui, terwijl Michiels naar de derde plaats klimt in de tussenstand. Bij de heren behaalde de Italiaan Tony Longo zijn tweede ritzege op rij.

De tweede rit (61 kilometer en 2800 hoogtemeters) bracht het peloton naar de Giglachsee, een bergmeer op een hoogte van 2000 meter. Alsof die klim nog niet volstond, kregen de renners vooraf ook nog de beklimming van de Hochwürzen (1840 meter) voor de wielen.

Githa Michiels

Tegen Christina Kollmann viel ook vandaag niet veel te beginnen. De Oostenrijkse duldde op de beklimming van de Hochwürzen enkel de Colombiaanse Angela Parra Sierra in haar gezelschap. Michiels volgde 27″ later als vierde, maar kwam steeds beter in de wedstrijd en eindigde uiteindelijk als tweede op 3’36” van Kollmann, die net als gisteren met de ritzege aan de haal ging. Met nog twee ritten te gaan, staat Githa Michiels voorlopig derde in de tussenstand, op iets meer dan vijftien minuten van Kollmann.

Ook bij de heren luisterde de dagwinnaar naar dezelfde naam als gisteren: Tony Longo. De Italiaan haalde het met 37″ voorsprong op de Oostenrijker Daniel Geismayr. Diens ploegmakker Markus Kaufmann eindigde op iets meer dan twee minuten als derde.

Robbert de Nijs

Jens Adams was net als gisteren de beste Belg op de elfde plaats. Laurens Sweeck (11de) en Yannick Peeters (19de) haalden ook de top twintig, terwijl Robbert de Nijs op de 21ste plaats de beste Nederlander was.

In de tussenstand telt Longo nu meer dan vijf minuten voorsprong op Geismayr. Jens Adams zakt twee plaatsen en staat voorlopig zevende.

De Belg Arne Tureluren verstevigde met een nieuwe ritzege zijn leiderstrui in de Sportklasse Men 1.

Uitslag tweede rit Alpentour Trophy 2018: my4.raceresult.com

Foto’s copyright Regina Stanger/Alpentour Trophy

DoorJan Geys