Githa Michiels wint in Marseille

27 March 2017 — Jan Geys

In Marseille stond afgelopen weekend de eerste Coupe de France op het programma. Met onder meer Julien Absalon, Maxime Marotte, Pauline Ferrand-Prévot en Jolanda Neff stonden er heel wat wereldtoppers aan de start op het gloednieuwe circuit. Maar ook enkele Belgen trokken naar het zuiden van Frankrijk om wedstrijdritme op te doen. Bij de dames zette de Belgische Githa Michiels de wedstrijd naar haar hand en bij de mannen bezorgde Maxime Marotte zijn nieuwe werkgever zijn eerste zege van het seizoen!

Githa Michiels (Versluys) lijkt wel onklopbaar aan dit seizoensbegin. Nadat ze eerder ook al de beste was in de Afxentia Stage Race (lees hier: www.vojomag.nl/news/afxentia-stage-race-githa-michiels-pakt-de-eindzege), imponeerde ze nu ook in de modder van Marseille. Hopelijk kan ze haar opmars de komende maanden verderzetten en eindelijk die verdiende aansluiting maken bij de top.

Het werd een nipte strijd daar in Marseille, want Michiels haalde het met slechts drie pietluttige seconden op de Française Pauline Ferrand-Prévot.

Door kettingproblemen verloor de Française een vijftiental seconden en ze was dan ook erg ontgoocheld aan de finish. “Mountainbiken is nu eenmaal een mechanische sport en je moet er dan ook mee om kunnen gaan dat er soms iets misloopt …”, aldus Ferrand-Prévot.

Na een moeilijk 2016 lijkt Pauline Ferrand-Prévot (Canyon) echter terug op de goede weg. Zelf zegt ze dat ze geleerd heeft om beter haar doelen af te lijnen en dat ze opnieuw een goed gevoel heeft op de fiets. Ze hoopt nu ook in de wereldbeker deze lijn te kunnen doortrekken.

Githa Michiels blikt tevreden terug op haar knappe zege: “Gelukkig dat ik in de winter aan enkele veldritten heb deelgenomen, daardoor voelde ik me op mijn gemak in de modder. Ik ben blij en een beetje verrast tegelijk, want ik had deze zege niet verwacht!” Jolanda Neff deed niet mee voor de podiumplaatsen, de Zwitserse werd slechts negende.

Marotte heerst bij de mannen!

Bij de mannen wist Maxime Marotte (Cannondale) zijn nieuwe team meteen blij te maken met zijn eerste zege van het seizoen!

Marotte haalde het in Marseille met een ruime voorsprong en is de eerste leider in de Franse bekerstrijd.

Achter hem werd Thomas Griot verrassend tweede …

… en nog verrassender was misschien wel de derde plek van de onvermoeibare Miguel Martinez! Martinez heeft ondertussen toch al 41 jaartjes op de teller staan.

Topfavoriet Julien Absalon (BMC) eindigde als vierde. Er eindigden ook twee Belgen in de top tien: Jens Schuermans (Scott-Creuse Oxygène) werd zesde en Bart de Vocht (KTM Bike Vision) achtste.

De uitslag bij de mannen:

Download (PDF, 346KB)

De uitslag bij de dames:

Download (PDF, 312KB)