Goeman Scott Cycling Team geeft vrijbuiters de kans

Door Jan Geys -

  • Sport

Goeman Scott Cycling Team geeft vrijbuiters de kans

Het Goeman Scott Cycling Team komt versterkt uit afgelopen winter. Die versterking staat niet enkel op naam van de broers De Vocht, beiden terug van weggeweest, ook de jonkies Wout Alleman en Erno McCrae zijn weer een jaartje ouder en sterker. Samen moeten deze vrijbuiters ook dit seizoen weer in staat zijn om het team naar de nodige podia te rijden in binnen- en buitenland.

In 2017 zorgden Wout Alleman en Erno McCrae al voor de nodige successen voor het Goeman Scott Cycling Team en met de komst van Bart De Vocht lijkt het team meer dan klaar om daar nog enkele extra podiumplaatsen aan toe te voegen. Tijdens een meet & greet met het team polsten we eens naar de ambities van de renners voor het nieuwe seizoen.

Bart De Vocht

Bart De Vocht hoeven we natuurlijk niet meer voor te stellen, want hij is een vaste podiumklant in de Benelux-wedstrijden. De 25-jarige Bart DeVocht keert na een afwezigheid van twee jaar terug naar zijn oude team. De ambities van Bart blijven ongewijzigd, maar anders dan andere jaren zal hij dit jaar selectiever te werk gaan. Wedstrijden waar hij vroeger altijd slecht presteerde worden geschrapt, denk maar aan Val di Sole en Andorra waar hij nooit de uitslagen haalde die hij voor ogen had, om beter te kunnen pieken naar wedstrijden die hem wel moeten liggen. En dat komt goed uit, want in dezelfde periode als Andorra en Val di Sole wordt ook het Belgisch kampioenschap crosscountry gereden en laat hem daar net wel goed gepresteerd hebben in het verleden. Het parcours op de Rodeberg moet hem in ieder geval liggen. Al mag het ook technischer voor De Vocht, daarom ook dat hij eraan denkt om net zoals de voorbije jaren zijn seizoen te eindigen met enkele enduro’s.

Jochen De Vocht

Ook Bart’s broer, Jochen De Vocht, keert mee terug naar de oude stal. Jochen maakt dit jaar de overstap naar de elites en bij gebrek aan UCI-punten moet hij noodgedwongen de wereldbekerwedstrijden voorlopig links laten liggen. Niet getreurd echter, want met de 3 Nations Cup staat er een mooie serie hoog aangestipt in zijn agenda, zeker nu met de toevoeging van enkele Duitse wedstrijden die de serie wat meer uitstraling moeten geven.

Erno McCrae

Belgisch kampioen U23 Erno McCrae is een blijver in het Goeman Scott Cycling Team, al zal hij zijn mooie driekleur vanaf dit seizoen in de kast moeten laten hangen. McCrae maakt net als Jochen De Vocht de overstap naar de elites en hij doet dat niet zonder de nodige ambitie. Leren is uiteraard de boodschap in dat eerste jaar bij de groten, maar in augustus staat er wel een wedstrijd op de kalender waar McCrae stilletjes van droomt om er aan de start te verschijnen. Die wedstrijd is het Europees Kampioenschap XC in Glasgow, het is namelijk onder de rook van die Schotse stad dat Erno tot zijn negende opgroeide. Voorwaarde is natuurlijk wel dat hij voor die wedstrijd een selectie afdwingt, wat wil zeggen dat hij als eerstejaars elite één keer in de top 30 moet eindigen tijdens een world cup MTB.

Wout Alleman

Last but not least is deze Wout Alleman. Alleman ontbolsterte vorig seizoen met een twaalfde plaats in de wereldbeker MTB van Nove Mesto en een negende plek in Albstadt. Alleman zal het volledige world cup seizoen afwerken en hoopt in zijn laatste jaar bij de beloften natuurlijk ook op betere resultaten in de kampioenschappen. Want daar liep het vorig seizoen nog allemaal mis, wat volgens hem lag aan de druk die hij zichzelf oplegde. Nochtans legt hij zich die druk ook op tijdens de wereldbekers en loopt daar alles wel volgens plan. Nerveus maakt hij zich daar echter nog niet over, want als 22-jarige heeft Wout nog marge genoeg om in de toekomst beter met die druk om te gaan. En wie weet komt die ommekeer wel niet in Lenzerheide, waar Wout vorig seizoen met een achtste plaats voor zijn beste resultaat tekende in de world cup MTB … En waar wordt dit seizoen het wereldkampioenschap gereden … juist, in datzelfde Lenzerheide!

Naast dit viertal rekent het Goeman Scott Cycling Team ook nog op volgend kwartet: de masters Telly Parys en Dirk Beullens en de broers Bjarne en Kwinten Bamelis.

Het team kan je hier volgen: www.facebook.com/goemanscottcyclingteam

Foto’s copyright Goeman Scott Cycling Team & Vojo

DoorJan Geys