Goeman Scott Cycling Team wil in 2022 tot buiten de landsgrenzen schitteren

Sport
8 February 2022 — Jeffry Goethals

Het XCO-seizoen 2022 kondigt zich aan en dus maakte ook Goeman Scott Cycling Team werk van haar ploegvoorstelling. Dit jaar ligt de focus meer dan ooit op deelname aan de internationale UCI-wereldbekers. Speerpunten Tom Van Ingelgom en Erno McCrae gaan voluit op puntenjacht om dat doel te realiseren. Met 6 overwinningen en een karrevracht podiumplaatsen kunnen zij op een sterk seizoen terugblikken en dus mikken ze nu hoger. Tegelijkertijd blijft bezieler Jan Goeman trouw aan zijn filosofie om ook jonge mountainbikers te helpen ontwikkelen tot internationaal niveau. Dit jaar verdedigen 9 renners de kleuren van het Everbergse team (Manon Bontemps ontbreekt op de groepsfoto).

Getooid in een opgefriste versie van hun gekende zwart-paarse tenue zullen de bikers van Goeman Scott Cycling Team in de verschillende leeftijdscategorieën potten proberen breken. De spilfiguren van de ploeg zijn Tom Van Ingelgom en Erno McCrae. Zij lieten in 2021 al mooie resultaten optekenen. De eerste haalde vorig jaar de kranten door Vlaams-Brabants kampioen te worden met zijn ketting in zijn achterzak tijdens de laatste 500 meter, maar vooral zijn 2de plaats achter Wereldbekerwinnaar Samuel Gaze in Sittard was een straffe prestatie. Ook McCrae toonde zich met 3 overwinningen en liefst 12 podiumplaatsen. Dit jaar gaat de blik naar omhoog en mikken ze op het allerhoogste niveau met deelname aan de (Europese) UCI-wereldbekerwedstrijden.

Ook in 2022 willen we de renners ondersteunen om hun volle potentieel te bereiken”, aldus kopman Erno McCrae.Iedere renner is gemotiveerd zichzelf te verbeteren en we geven ze de vrijgeleide om hun seizoen in te vullen naar keuze.

Bij de beloften wil Ibe Delbaere opnieuw stappen zetten. Hij krijgt het gezelschap van nieuwkomer Mathias Thijsen die nog maar enkele jaren competitief actief is maar flink wat potentieel toont. Milan Stiens en Mathias Mensaert rijden hun eerste wedstrijden bij de junioren en de Waalse Manon Bontemps verdedigt de eer bij de junioren dames. Owen en Eden Stiens mogen zich uitleven en hun grenzen aftasten in de jongere jeugdcategorieën. 

Topmateriaal

Wat het rollend materieel betreft kunnen de eliterenners rekenen op de bloedmooie Scott Spark RC World Cup AXS waarmee ook wereldkampioen Nino Schurter 2022 te lijf zal gaan. Deze fiets onderscheid zich van de concurrentie door de volledig in het frame geïntegreerde achterdemper. De andere renners zullen in functie van hun voorkeur en/of het parcours met een hardtail (de Scale) of  fully aan de start staan. Verdere partners die in het oog springen en al jaren trouw zijn aan het team zijn Duke, SKS Germany en Schwalbe.

Artikel tot stand gekomen in samenwerking met Mathieu Wouters
Foto’s: Jochen De Vocht