Grinduro komt in 2024 naar de Vogezen

Door Jan Geys -

  • Sport

Grinduro komt in 2024 naar de Vogezen

Het wedstrijdconcept Grinduro zag in 2015 in Californië het levenslicht en werd al snel zo populair dat ook andere continenten ervoor zwichtten. Het principe is simpel: een gravelrace in het formaat van een enduro-wedstrijd overgoten met een feestelijke ambiance. In 2024 houdt de serie voor het eerst halt in de Franse Vogezen, en dat in het weekend van 29 en 30 juni.  

Voor wie nog niet bekend moest zijn met het concept van een Grinduro, geven we mee dat de hoofdbrok een lange gravelrit van 80 à 100 kilometer is over niet al te technisch terrein die gekruid wordt door 4 tot 5 korte klassementsproeven met een gevarieerd profiel. De rest van de rit hoef je je niks van de chrono aan te trekken en kan je zo veel fotopauzes inlassen als je wilt … De avond voordien en de dag erna kan je eventueel nog twee ritten rijden die niet meetellen voor de uitslag.

Wij maakten in het verleden al twee keer deel uit van het Grinduro-peloton, één keer in Zwitserland en één keer in de Duitse Eifel.

De halte in het Duitse Hellenthal is er ook in 2024 weer bij (van 24 tot 26 mei) en verder staan ook Pennsylvania, Californië, Italië, Japan en Frankrijk op de kalender. Van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni worden de tenten van Grinduro voor het eerst opgeslagen aan de boorden van het meer van Xonrupt-Longemer, in de Vogezen.

“De locatie heeft alle ingrediënten om de Grinduro-ervaring perfect te maken: prachtige circuits en adembenemende landschappen, gecombineerd met de vier pijlers van Grinduro, namelijk lekker eten, kamperen, kameraadschap en livemuziek – wat in onze ogen betekent dat Grinduro France een geweldige toekomst heeft”, legt James Deane, Global manager van Grinduro, uit.

Vojo zal er in juni uiteraard bij zijn! De inschrijvingen zijn ondertussen geopend op de website van de organisatie: https://grinduro.com/france/

Ook voor Grinduro Germany zijn de inschrijvingen geopend, meer info hier: https://grinduro.com/germany/

Benieuwd hoe een Grinduro nu eigenlijk werkt? Lees dan onze verhalen over de edities in Duitsland en Zwitserland even na.

DoorJan Geys