Gunn-Rita Dahle wint op Cyprus, Githa Michiels tweede

Sport
3 March 2018 — Jan Geys

De jaren lijken maar geen vat te hebben op Gunn-Rita Dahle. De 45-jarige Noorse schreef dit weekend in het Cypriotische Amathous het tweede luik van de Cyprus Sunshine Cup op haar naam. Belgisch kampioene Githa Michiels eindigde mooi tweede, voor de jonge Deense Malene Degn.

Gunn-Rita Dahle wachtte niet lang en muisde er al vanonder aan het einde van de startloop. De Noorse bouwde al snel een voorsprong uit van 45 seconden.

Achter Dahle trok Githa Michiels in de achtervolging. De Belgische beschikt nog niet over haar beste benen want ze piekt later in het seizoen. Aan de finish was ze wel zeer tevreden over haar wedstrijd. “Ik voelde me heel goed en sterk vandaag en ik heb het gevoel dat mijn motor groter is geworden. Dit kan enkel maar een goed teken zijn voor de rest van het seizoen.”

Achter Michiels volgde de jonge Deense Malene Degn, die voor het eerst sinds de wereldkampioenschappen MTB in Cairns terug aan de start stond van een xc-wedstrijd. “Mijn teamgenote Barbara Benko kwam nog dichtbij, al voelde ze zich niet zo goed. Ik wist niet goed hoe mijn vorm zou zijn, maar ik ben hard aan het trainen voor de world cup in Stellenbosch. Ik ben blij en trots dat ik naast Gunn-Rita en Githa op het podium mag staan. Het harde werk van afgelopen winter werpt duidelijk zijn vruchten af.” 

Winnares Gunn-Rita Dahle wist op voorhand niet goed wat ze van haar wedstrijd moest verwachten, ze lag de voorbije dagen dan ook ziek in bed. “Verplichte rust is blijkbaar een goed recept. Soms train ik te veel, gewoon omdat ik het graag doe.” Na vier ronden wedstrijd haalde Dahle het met 35″ voorsprong op Githa Michiels en meer dan twee minuten op Malene Degn.

Dankzij haar zege in Amathous werd Gunn-Rita Dahle ook de eindwinnares van de Cyprus Sunshine Cup. In de rand liet Dahle ook verstaan dat dit haar laatste Cyprus Sunshine Cup als professioneel mountainbikester zou zijn. Kondigt de Noorse binnenkort haar afscheid aan?

Uitslag Amathous 2018 vrouwen:

Download (PDF, Onbekend)

Heren

Bij de heren ging de winst naar de Oostenrijker Karl Markt die in de derde ronde afstand nam van Jan Skarnitzl en Gregor Raggl. Van Nederlandse zijde wist Erik Groen de achtste plaats binnen te halen op 4’37” van de dagwinnaar, Rob Gambon werd 16de.

Bij de junioren breide Mick van Dijke een vervolg aan zijn succesvolle Afxentia Stage Race, hij haalde het voor de Belg Clément Horny. Tim van Dijke werd vierde.

Uitslag Amathous 2018 heren:

Download (PDF, Onbekend)

Meer over de Cyprus Sunshine Cup lees je hier: www.vojomag.nl/?s=cyprus+sunshine+cup

Foto’s copyright EGO Promotion/Armin Küstenbrück, Thomas Weschta