Habitat MTB Team scoort op het Griekse Kos!

Door Jan Geys -

  • Sport

Habitat MTB Team scoort op het Griekse Kos!

Het Habitat MTB Team heeft het seizoen met een klinkende zege kunnen afsluiten tijdens de Kos Island MTB Stage Race. Milan Vader was er de beste in het eindklassement, terwijl ploegmakker Kevin Panhuyzen met de derde plaats naar huis ging. 

Op het Griekse eiland Kos stonden drie etappes op het programma. Op vrijdag begon de driedaagse met een proloog in Psalidi. Milan Vader eindigde als vierde in die proloog. Op zaterdag stond er in de omgeving van Zia een zware rit door de bergen over het eiland Kos op het menu. Kevin Panhuyzen werd tweede en Milan Vader deed een plaatsje beter dan in de proloog; hij eindigde als derde.

De laatste etappe was een shortrace door het oude stadscentrum van de stad Kos. Vader en Panhuyzen speelden een goede teamtactiek, die resulteerde in een tweede en derde plaats.

Door dat goede resultaat wist Milan Vader alsnog naar de eerste plaats te wippen in het eindklassement, voor de Pool Bartlomiej Wawak. Ploegmakker Kevin Panhuyzen eindigde als derde. Bij de vrouwen ging de zege naar de Slovaakse Janka Keseg Stevkova. Zij haalde het voor de Zwitserse Kathrin Stirnemann en de Griekse Varvara Fasoi.

Achteraf kijken beiden zeer tevreden terug: “Het zit erop, de laatste race van het seizoen. Ik moest in de slotrit een achterstand van acht seconden goedmaken op de nummer 1. Vandaag hebben we het goed gespeeld en een klein beetje geluk gehad in de shortrace van 20 minuten,” aldus Milan Vader.

“De wedstrijd vandaag ging heel goed. Ik probeerde vooral om veilig binnen te komen, het parcours was namelijk best lastig door de passages over een oud fort. Het resultaat van deze race was bepalend voor het algemeen klassement. We hebben het seizoen zo fantastisch kunnen afsluiten in het mooie weer met mooie resultaten. Het was mega zwaar maar ik denk dat we met het gehele team tevreden mogen zijn met resultaat en de UCI-punten. Dus, missie geslaagd!” voegt Kevin Panhuyzen er nog aan toe.

Foto’s copyright Remy Vroonen

DoorJan Geys