Hans Becking derde in openingstijdrit Andalucia Bike Race

Sport
25 February 2018 — Jan Geys

Met de Andalucia Bike Race is men op Spaanse bodem al aan de vierde meerdaagse van het nog prille seizoen toe. In de 32 kilometer lange openingstijdrit eindigde de Nederlander Hans Becking als derde, na de Tsjech Matous Ulman en de Portugees Tiago Ferreira. Bij de vrouwen was de zege voor de Amerikaanse Chloe Woodruff.

De Andalucia Bike Race 2018 werd in het mijndistrict Linares op gang geschoten met een gemakkelijke en snelle tijdrit. Al begon de dag niet op de beste manier, want de eerste deelnemers moesten hun tijdrit afwerken in de regen. Toch zou die regen niet echt iets veranderen aan de daguitslag, want de favorieten waren wel degelijk op de afspraak vandaag.

Al zal niet iedereen de Tsjech Matous Ulman op zijn tiercé ingevuld hebben. Ulman was in Linares verrassend 15″ sneller dan de grote favoriet Tiago Ferreira. Hans Becking werd derde op 35″ van de Tsjech. “Ik ben blij verrast met mijn zege,” aldus Ulman, “maar Tiago Ferreira blijft de grote favoriet, ook al omdat hij hier in Andalusië kan rekenen op de steun van zijn sterke ploegmaat Hans Becking. Al kan ik zelf ook rekenen op de steun van Tomas Visnovsky die vandaag negende werd.”

Bij de vrouwen haalde de Amerikaanse Chloe Woodruff het met meer dan twee minuten verschil op Natalia Fisher en met meer dan vier minuten op Marlene Jakobsen. De Nederlandse Karen Brouwer kwam negen seconden te kort voor die derde plaats.

Toch is de Amerikaanse er niet gerust in voor de komende vijf dagen: “Een meerdaagse is nieuw voor mij, maar ik zal vechten tot de laatste snik. Het was trouwens geweldig hoe de mensen ons hier aanmoedigden!”

Deze eerste etappe kende met José-Antonio Hermida meteen ook een uitvaller van formaat. De publiekslieveling eindigde zijn rit na een ernstige allergische aanval in de ziekenwagen waar hij behandeld werd voor ademhalingsproblemen.

Uitslag rit 1 Andalucia Bike Race 2018

Download (PDF, 133KB)

Foto’s copyright Andalucía Bike Race