Hans Becking eindigt op podium in Brasil Ride

Door Jan Geys -

  • Sport

Hans Becking eindigt op podium in Brasil Ride

De slotdag van de Brasil Ride bracht geen wijzigingen meer teweeg aan de top van het klassement. Geletruidragers Henrique Avancini en Manuel Fumic verdedigden met brio hun leiderstrui en deden zichzelf ook nog de laatste ritzege cadeau. Hans Becking en Tiago Ferreira waren zowel in de rit- als einduitslag de eerste runner-ups. Bij de vrouwen ging de eindzege naar de Spaanse Sandra Santanyes en Anna Ramirez.

Bijna vier minuten moesten Becking en Ferreira goedmaken, wilden ze nog aanspraak maken op de eindzege. Een zo goed als onmogelijke opdracht in de korte slotrit van 44 kilometer. Becking en Ferreira probeerden het echter wel.

Tevergeefs, want aan de meet moesten ze tevreden zijn met de tweede plaats, na Henrique Avancini en Manuel Fumic. Het Cannondale-duo haalde ook de eindzege binnen. Voor Avancini is het reeds de derde keer in zijn carrière dat hij de Brasil Ride wint, voor Manuel Fumic de eerste keer.

“Deze zege is speciaal om meerdere redenen,” vertelt Avancini. “Ten eerste sluit ik op een geweldige manier een fantastisch jaar af. Ik kom altijd extra gemotiveerd naar hier en ik ben nu de tweede renner (samen met Jiri Novak) die deze wedstrijd drie keer won. En nu win ik eindelijk samen met Manuel Fumic, die zeer belangrijk is geweest in mijn carrière. We proberen al zolang om samen een wedstrijd te winnen, wat tot vandaag nooit lukte,” voegt de Braziliaan nog toe.

“Ik had niet verwacht dat het er in de slotrit nog zo intens aan toe zou gaan,” aldus Fumic. “Ik dacht niet dat Becking en Ferreira nog zouden aanvallen, maar ze probeerden alles. We stonden enkele keren op breken, maar gaven niet op en we wonnen uiteindelijk zelfs de rit. Het is geweldig om samen met Henrique zo’n grote wedstrijd als de Brasil Ride te winnen.”

Lukas Kaufmann en Sherman Trezza eindigden als derde in de rit. In het eindklassement mochten naast de duo’s Avancini/Fumic en Becking/Ferreira ook de Rus Alexey Medvedev en Francesco Failli mee op het podium. Roel Paulissen en Hugo Prado Neto sluiten hun Braziliaans avontuur af op de zesde plaats, Joris Massaer en Wolfgang Krenn op de twaalfde.

Bij de vrouwen profiteerden de Portugese Ilda Pereira en de Spaanse Mayalen Noriega van de windstilte tussen de eerste twee teams om de ritzege weg te kapen. De eindzege van Sandra Santanyes en Anna Ramirez kwam dan ook niet meer in gevaar op de slotdag. Het Braziliaanse duo Viviane Favery en Marcelo Toldi eindigde als tweede in de eindstand, voor Paula Gallan en Franciela de Almeida.

Voor Sandra Santanyes betekent de Brasil Ride een afscheid op een hoogtepunt, want de 40-jarige Spaanse zet een punt achter haar carrière. “Ik ben blij dat ik met deze zege afscheid kan nemen van de wedstrijdsport. Ik heb er geen woorden voor.”

Uitslag rit 6 en eindstand Brasil Ride 2018: http://www.brasilride.com.br/live

Meer over de Brasil Ride 2018 lees je hier: https://www.vojomag.nl/?s=brasil+ride

Foto’s copyright Fabio Piva, Marcelo Ripl, Wladimir Togumi, Rosita Belinky / Brasil Ride

DoorJan Geys