Hard'n Gravel: afspraak op 4 september in Spa-Francorchamps!

Sport
5 August 2022 — Jan Geys

Een nieuw gravelevent ziet het levenslicht in België: de Hard’n Gravel met start en aankomst op het mythische circuit van Spa-Francorchamps! 4 september is de datum om te onthouden, maar als trotse partner van het evenement trok Vojo nu al op ontdekking naar enkele highlights van het parcours.

Gravel blijft de wind in de zeilen hebben, maar voor nieuwe evenementen op de kalender is er nog altijd plaats. De gebroeders Syne (Lionel en Nicolas, geen onbekenden in het Belgische fietsmilieu) en hun vriend Benoît Volders besloten om de handen uit de mouwen te steken en de Hard’n Gravel Challenge tot leven te wekken, een gravelrace langs de mooiste hoekjes van de Ardennen.

Lionel vertelt ons meer over het ontstaan van het idee: “Onze regio is zonder twijfel een van de mooiste om te gravelen. Ik neem al twee seizoenen deel aan gravelwedstrijden in alle uithoeken van Europa en elke keer als ik terugkom, word ik daaraan herinnerd. Ik vroeg me af hoe zou het zijn om de hellingen van Luik-Bastenaken-Luik, waar wielerlegendes werden geschreven, op onverharde wegen te bestormen.”

“Denk ook aan de brede witte paden van de Hoge Venen en de unieke landschappen. Om nog maar te zwijgen van onze majestueuze bossen. Dat is wat we wilden samenbrengen in de Hard’n Gravel!”

Als kers op de taart vinden start en finish plaats op een vrij uitzonderlijke plek: het mythische circuit van Spa-Francorchamps! “Het eerste weekend van september is het circuit gastheer van de Red Bull zeepkistenrace en een manche van de World E-Bike Series. Het was dan ook een logische stap dat ons evenement aan het programma van dit geweldige niet-gemotoriseerde weekend op Spa-Francorchamps werd toegevoegd. Het belooft alvast voor de sfeer voor en na het evenement,” voegt Nicolas toe!

Maar laten we het eens over het evenement zelf hebben. De langste afstand bedraagt 110 kilometer met 2000 hoogtemeters waarbij na een massastart de strijd wordt aangegaan met de chrono. “Maar we willen geen elitair evenement,” benadrukt Lionel. “Het is geen wereldbeker, het is een massa-evenement waarin je een uitdaging aangaat over een aanzienlijke afstand en hoogteverschil. En dat kan op eigen tempo zonder zich zorgen te maken over een toptijd, de Hard’n Gravel staat immers open ​​voor elke fietser, al helpt een minimale voorbereiding wel.”

Er staat ook nog een afstand van 60 kilometer (met 800 hoogtemeters) zonder chrono op het programma. Ook dit parcours bevat heel wat highlights, al zullen de grootste hindernissen vermeden worden.

Vojo is vanaf deze eerste editie partner van het evenement en we kunnen je alleen maar van harte aanbevelen om je in te schrijven. Afspraak op 4 september in Spa-Francorchamps!

Meer info en inschrijvingen via www.hardngravel.be
Of volg hen op www.facebook.com/Hardn-Gravel-Challenge