Heeft Henrique Avancini het einde van zijn carrière aangekondigd?

Door Jan Geys -

  • Sport

Heeft Henrique Avancini het einde van zijn carrière aangekondigd?

Henrique Avancini heeft op Instagram een bericht gepost waarin hij de indruk wekt dat hij de wedstrijdsport vaarwel zegt. Verrassend, want de Braziliaan van Cannondale won in 2020 eindelijk voor het eerst een wereldbekermanche XCO, al kon hij dat dit jaar nog niet bevestigen. Zijn team heeft nog geen officiële aankondiging de wereld ingestuurd.

Dit jaar verliep het allemaal wat moeizamer voor de Braziliaan die ervoor koos om de Olympische Spelen thuis in eigen land voor te bereiden en daarvoor de laatste Europese wereldbekermanches aan zich liet voorbijgaan. De Spelen in Tokio draaiden echter uit op een ontgoocheling want Avancini eindigde er pas als 13de. Op zijn 32 heeft hij echter nog enkele mooie jaren voor zich, maar de aankondiging op Instagram lijdt weinig twijfel: hij wil de pagina omslaan.

Zien we hem nog aan de start van de laatste wereldbekers van 2021 en het wereldkampioenschap in Val di Sole of maakt hij met onmiddellijke ingang een einde aan zijn carrière? Dat zullen we de komende weken snel ontdekken. Maar dat hij met zijn aanvallende stijl gemist zal worden in het peloton, weten we wel al.

DoorJan Geys