Helen Grobert neemt voor onbepaalde tijd afscheid!

Sport
13 June 2018 — Jan Geys

Net als vele anderen vroegen we ons de laatste weken en maanden af wat er met de Duitse Helen Grobert aan de hand was, vermits ze sinds maart niet meer in competitie was verschenen. Maar niemand die ons een antwoord kon geven. Grobert heeft gisteren zelf de lange stilte doorbroken, want via Instagram stuurde ze het bericht de wereld in dat ze om gezondheidsredenen voor onbepaalde tijd afscheid zou nemen van de MTB-sport.

Flashback naar maart 2018 toen Helen Grobert in Stellenbosch vierde werd, haar beste resultaat tot op heden in een world cup MTB bij de elites. Het had de voorbode kunnen zijn van een geweldig seizoen, maar het vervolg was jammer genoeg niet zo positief. Zo blonk Grobert uit in afwezigheid op de deelnemerslijsten van de world cups in Albstadt en Nove Mesto. En iedereen had het raden naar het waarom …

Fans en volgers zaten te wachten op een signaal, maar de gelijkenissen met wat eerder ook al Jenny Rissveds, Julie Bresset en Pauline Ferrand-Prévot (om er maar enkelen te noemen) overkwam, waren te groot. Deze laatste heeft na een moeilijke periode gelukkig terug de aansluiting kunnen maken met de wereldtop, terwijl Julie Bresset momenteel hard werkt aan haar comeback. Rissveds daarentegen houdt zich momenteel nog ver van het MTB-gebeuren. Sommigen vreesden dan ook het ergste wat Helen Grobert betreft.

Gisteren doorbrak de Duitse dan zelf de stilte door via Instagram volgend bericht de wereld in te sturen: “Beste MTB-familie, ik wil graag afscheid van jullie nemen. Ik weet niet hoe lang het zal duren en of ik terug zal komen, maar ik hoop dat we elkaar snel weer zullen zien. Om gezondheidsredenen zal ik in de nabije toekomst niet fietsen. Ik heb echt behoefte aan een pauze voor lichaam en geest. Je Helen.”

Op amper 26-jarige leeftijd en met een hele toekomst voor zich, zet Grobert dus voorlopig een punt achter haar carrière. Veel te vroeg, maar de gezondheid gaat boven alles en we wensen haar dan ook al het beste. Hopelijk zien we Helen snel terug!