Henrique Avancini en Manuel Fumic lopen verder uit in de Brasil Ride

Door Jan Geys -

  • Sport

Henrique Avancini en Manuel Fumic lopen verder uit in de Brasil Ride

De Braziliaan Henrique Avancini en de Duitser Manuel Fumic hebben op de voorlaatste dag van de Brasil Ride hun voorsprong op hun dichtste achtervolgers, Hans Becking en Tiago Ferreira, kunnen vergroten in de xc-wedstrijd. De Deen Sebastian Fini was de grote winnaar van de dag. Bij de vrouwen was de Spaanse Sandra Santanyes de snelste.

Op de zesde dag van de Brasil Ride kregen de deelnemers een crosscountry voor de wielen op een circuit van 8,1 kilometer dat vier keer moest afgelegd worden. Voor één keer deze week deden ze dat niet in duo, maar wel solo, waarbij de tijden van elk teamlid opgeteld zouden worden voor het klassement. Henrique Avancini en Manuel Fumic hadden er als specialisten in deze discipline op voorhand veel vertrouwen in dat ze ook na afloop van de rit nog in het geel zouden staan.

De dagwinst ging naar de Deen Sebastian Fini, die daarmee al voor de derde keer in deze Brasil Ride aan het feest was. “De xc-wedstrijd winnen is geweldig. Ik had er mijn doel van gemaakt, maar donderdag voelde ik me rotslecht. Het is ongelooflijk dat ik vandaag toppers als Henrique Avancini en Hans Becking kan verslaan,” juichte Fini.

Henrique Avancini eindigde op 40″ van Fini als tweede, Hans Becking op 1’45” als derde. Avancini en Fumic tellen in de tussenstand, met enkel nog de slotrit van 44 kilometer, bijna vier minuten voorsprong op Hans Becking en Tiago Ferreira.

Een resultaat waarmee Avancini heel blij is: “Ons grootste doel was om tijd te pakken op Hans en Tiago. Ik kon niet mee met Fini, maar ik wilde ook het risico niet nemen om een fout te maken. Als team wonnen we vandaag de rit (wanneer we de tijd van Avancini en Fumic optellen) en dit is een belangrijke stap met het oog op de eindwinst. We mogen nog niet op de feiten vooruitlopen, maar als morgen alles meezit, winnen we de Brasil Ride en dat zou voor het eerst samen met Fumic zijn.”

Het Spaanse leidersduo Sandra Santanyes en Anna Ramirez bezette in de crosscountry de eerste twee plaatsen en is behoudens pech nu ook zeker van de eindzege in de Brasil Ride 2018.

Uitslag rit 5 Brasil Ride 2018: http://www.brasilride.com.br/live

Meer over de Brasil Ride 2018 lees je hier: https://www.vojomag.nl/?s=brasil+ride

Foto’s copyright Fabio Piva, Marcelo Ripl, Wladimir Togumi / Brasil Ride

DoorJan Geys