Henrique Avancini zegt Cannondale vaarwel!

Door Jan Geys -

  • Sport

Henrique Avancini zegt Cannondale vaarwel!

Na acht jaar in de gelederen van Cannondale Factory Racing, slaat Henrique Avancini een bladzijde om. Vandaag heeft hij zijn vertrek aangekondigd bij het Duits-Amerikaanse team. In afwachting van meer nieuws over hoe zijn toekomst eruit zal zien, blikken we kort terug op een samenwerking die bijna een decennium heeft geduurd. 

De Braziliaan animeerde de afgelopen jaren in de kleuren van Cannondale heel wat wedstrijden. De XC-specialist voelt zich immers ook in marathons en de snelle shorttracks als een vis in het water. Door de jaren heen boekte hij tal van overwinningen zoals het WK marathon in 2018, meerdere etappezeges in de Cape Epic, een bijzondere ‘World Cup’ in Nove Mesto in het coronajaar 2020 en was hij auteur van meer dan 20 wereldbekerpodia en 63 overwinningen in UCI-wedstrijden … Daarmee is zijn prijzenkast al goed gevuld!

Een van de grootste prestaties uit zijn carrière tot nu toe is echter geen overwinning, maar wel dat hij de World Cup MTB dit jaar voor het eerst sinds 2005 weer naar Brazilië wist te halen, naar zijn Petropolis.

“Ik ben erg blij met het verhaal dat Cannondale en ikzelf samen hebben geschreven. Het is een zeer succesvolle reis geweest die me in staat heeft gesteld om de sport waar ik van hou in de schijnwerpers te zetten in mijn land en ook om een ​​mooie carrière op te bouwen op het hoogste internationale niveau. Ik heb er de voorbije jaren veel geleerd, vrienden gemaakt, prestaties geleverd en herinneringen opgebouwd die ik met trots in mijn hart zal bewaren. Ik heb het gevoel dat ik alles heb gegeven in dit project en dat het tijd is om nieuwe doelen te vinden en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Maar wees gerust, ik zal niet vergeten wat Cannondale en Team CFR voor mij hebben gedaan”, aldus Henrique Avancini bij de aankondiging van zijn vertrek.

Naar hoe de toekomst van Avancini er zal uitzien, is het voorlopig gissen. Vorig jaar hintte hij zelf al een keertje dat het misschien tijd was om te stoppen. Kiest hij toch voor een nieuw avontuur bij een topteam? Of neemt hij een belangrijkere rol op binnen Caloi Henrique Avancini Racing, zijn team dat sinds 2020 jonge Braziliaanse renners opleidt? De toekomst zal het uitwijzen. Jonathan Geran, marketing directeur van het sportieve luik van Cannondale, wenst hem alvast het beste om zijn doelen in de toekomst te bereiken!

Om hulde te brengen aan zijn kampioen, heeft Cannondale enkele van de dierbaarste herinneringen aan Avancini binnen het Cannondale Factory Team verzameld in onderstaande video:

DoorJan Geys