Het Canyon MTB Racing Team officieel gelanceerd

Sport
11 March 2021 — Jan Geys

Fietsen: klaar! Setup, testen, voorbereiding: klaar! Teamkleuren, teamkit: ziet er sensationeel uit! Nu alles voor elkaar is, mogen we eindelijk officieel aankondigen dat er in 2021 een nieuwe speler in de XCO-scene komt: het Canyon MTB Racing Team. Dit nieuwe team is het logische gevolg na het eerdere aantrekken van de Canadese crosscountry-ster Emily Batty door Canyon. Een paar weken later kwam daar ook nog haar landgenote Laurie Arsenault bij.

Canyon rekent in 2021 dus niet enkel op hun Nederlandse sterren bij Alpecin-Fenix om hun fietsen in de schijnwerpers te plaatsen. Half januari werd het nieuws de wereld ingestuurd dat het Duitse merk de Canadese Emily Batty (32) had aangetrokken.

Batty zal echter niet alleen de wereld rondreizen, ze doet dat in het gezelschap van haar landgenote Laurie Arsenault (23). Het nieuwe Canyon MTB Racing Team dat ze vertegenwoordigen, zal verder ondersteund worden door teammanager Simon Williams en Emily’s echtgenoot en coach, Adam Morka.

Op het programma, hoe kan het ook anders, de volledige World Cup XCO, de wereldkampioenschappen in Val di Sole en een gooi naar olympische roem in Tokio.“Ik wilde partners die op één lijn zitten met onze visie en initiatieven”, zegt Emily Batty. “Ik kan Canyon en de andere partners niet genoeg bedanken voor het geloof in het nieuwe team. 2021, let’s go!”

Haar teamgenote Laurie Arsenault is al even optimistisch voor haar eerste seizoen bij de elites: “Het is een droom om deel te mogen uitmaken van een team als dit en het is een geweldige kans voor mij om van de besten te kunnen leren. Ik herinner me dat ik naar Emily zat te kijken toen ze haar eerste nationale titel behaalde en toen ze deelnam aan de Olympische Spelen. Zij was iemand zoals ik ook wilde worden.”

Dat het het team menens is, merken we aan een geheel nieuw scala van Canyon MTB Racing Social Media-kanalen, een nieuwe website, een nauwe samenwerking tussen de verschillende sponsors en leveranciers en een speciale kit. En last but not least het tot in de perfectie opbouwen en afstellen van de fiets van beide rensters.

Afhankelijk van de aard van het parcours, hebben Emily en Laurie de keuze uit een Canyon Lux (lees hier onze test van deze full suspension) en Exceed (onze laatste test dateert van vorig jaar). Fox, Schwalbe, DT Swiss en Shimano zijn enkele van de andere partners die fietsmateriaal leveren; 100%, Wahoo, Lululemon en Bioracer zorgen voor de accessoires.

Het nieuwe Canyon MTB Racing Team zal op 24 april voor het eerst te bewonderen zijn in de Duitse klassieker Bike the Rock die dit jaar zijn 20ste editie viert. De volledige wedstrijdkalender van het team kan je binnenkort raadplegen op www.mtbracing.com.

Onze review van de Canyon Exceed: www.vojomag.nl/test-canyon-exceed-cfr-lichtgewicht-racemachine

Onze review van de Canyon Lux: www.vojomag.nl/test-canyon-lux-cf-slx-9-0-pro-race-gemaakt-om-te-knallen

Tot slot delen we ook nog graag de eerste video van het nieuwe team:

Foto’s copyright Canyon / Adam Morka