Het doek valt over de DH1-serie!

Door Jan Geys -

  • Sport

Het doek valt over de DH1-serie!

Freecaster, dat sinds vijf jaar de Belgische beker downhill organiseerde, kondigde vrijdag aan dat het dit jaar de stekker trekt uit de DH1-serie. En dat op amper vijf weken voor de start van het seizoen.

Afgelopen vrijdag ging er een schokgolf door de kleine maar levendige DH-gemeenschap na het bekendmaken van de afgelasting van de Belgische Beker Downhill 2018, beter gekend als DH1. Normaal gezien moest het seizoen half april beginnen in Chaudfontaine maar dat gaat nu dus niet door.

De redenen die Freecaster aanhaalt, zijn uiteraard van economische aard. Het Belgische bedrijf wil zich meer concentreren op zijn core business, te weten live streaming en videoproducties, voornamelijk van festivals en modeshows. Belangrijk om weten is dat het hier om een definitieve afgelasting gaat en dat deze niet enkel het seizoen 2018 omvat.

François Henrion en Alex Bernier, die via de vzw Starting Line respectievelijk al 10 en 20 jaar Belgische DH-wedstrijden organiseren, willen echter niet bij de pakken blijven zitten. Gesteund door heel wat vrijwilligers heeft het duo reeds aangekondigd dat het de wedstrijd in Namen toch wil organiseren en ze roepen potentiële organisatoren op om samen rond de tafel te zitten. De vzw zou dan logistieke steun kunnen bieden. Zo hopen ze alsnog een mini-serie met drie wedstrijden uit de grond te kunnen stampen.

DoorJan Geys