Het Goeman Scott Cycling Team begint sterk aan het seizoen!

Sport
21 June 2021 — Jeffry Goethals

Dit weekend waren er terug de eerste echte XCO-wedstrijden in de Benelux. Met zowel een 2de plaats van Tom Van Ingelgom op zaterdag in het sterk bezette Sittard (achter Sam Gaze) als een 2de plaats van Erno McCrae in Oostende, legt het Goeman Scott Cycling Team direct mooie resultaten voor. Buiten het jagen op UCI-punten, wordt er ook nog steeds geïnvesteerd in de jeugd. Wij waren vorige maand aanwezig op hun ploegvoorstelling in de bosrijke omgeving van Everberg.

In totaal zijn er naast de twee eliterijders Erno en Tom nog 7 andere renners: elite Nick Van Pol, belofte Ibe Delbaere, nieuweling Milan Stiens, nieuweling-dame Manon Bontemps en de aspirant Owen Stiens. Buitenbeentjes zijn de lokale knalheld Telly Parys (afwezig op de foto), die regelmatig nog een wedstrijd meepikt, en Dirk Buellens, die zich meer richt op de marathons, duatlons en Cani-cross wedstrijden. Beiden zitten ze al jaren bij het team.

Jan Goeman blijft de bezieler, ploegleider en mecanicien van het team, maar het is duidelijk dat Erno McCrae geleidelijk aan meer verantwoordelijkheden op zich neemt.

“De honger naar competitie is na het kwakkeljaar van 2020 groot. Tom, Nick, Ibe en mezelf gaan ons concentreren op het verzamelen van UCI-punten in internationale wedstrijden om zo opnieuw met een goeie startpositie aan de Wereldbekers te kunnen deelnemen. De jongere renners kunnen zich rustig ontwikkelen in de luwte. Een formule die op basis van het verleden, zeker zijn vruchten zal afwerpen”, aldus McCrae.

De renners vertonen allen de eigenschappen van de nieuwe generatie van XCO-rijders. Ze zijn explosief, op een gezonde manier materiaalfreaks en technisch bijzonder goed onderlegd. Het jonge Franstalige meisje Manon staat ook absoluut haar mannetje en maakte ons op die zondagmorgen in mei al stevig wakker toen we ze probeerden te volgen op de lokale technische trails.

Het Goeman Scott Cycling Team kan je hier volgen.

Foto’s: Jochen De Vocht