Het is officieel: de Roc d’Azur 2020 gaat niet door

Door Jan Geys -

  • Sport

Het is officieel: de Roc d’Azur 2020 gaat niet door

We vreesden het nieuws al langer … Ondanks dat sommigen, waaronder ASO, nog steeds geloofden in het doorgaan van de Roc d’Azur dit jaar, met de nodige aanpassingen om rekening te houden met de gezondheidscrisis, heeft de organisatie geen groen licht gekregen van de autoriteiten en werd er bijgevolg besloten om de Roc d’Azur te annuleren.

Sinds 10 juli had de organisatie niet meer gecommuniceerd over de vraag of het evenement al dan niet doorging. De situatie rondom Covid-19 verandert elke week in Frankrijk (en in de buurlanden) en er zijn begin september harde maatregelen genomen in de streek rond Nice. Achter de schermen zijn er blijkbaar veel vergaderingen en bijeenkomsten geweest om te proberen het evenement in een gewijzigde vorm alsnog te behouden, maar uiteindelijk wilde de overheid geen risico’s nemen gezien de recente stijging van de besmettingscijfers. Dus viel op woensdag 2 september, slechts 5 weken voor het evenement, de beslissing dat de 2020-editie van de Roc d’Azur wordt geannuleerd.

Er werd momenteel nog geen enkel persbericht verstuurd, maar de organisatie heeft bevestigd dat elke deelnemer per e-mail zal worden gecontacteerd omtrent zijn of haar inschrijving. Voorlopig stelt ASO een periode van 18 maanden voor om de inschrijving door te schuiven naar een ander evenement van dezelfde organisator, waarna deze automatisch wordt terugbetaald als ze niet “hergebruikt” is.

DoorJan Geys