Hielke Elferink eindigt als derde in het Snow Bike Festival Gstaad

Sport
21 January 2018 — Jan Geys

In het Zwitsers skiresort Gstaad kwam vandaag het vierdaagse Snow Bike Festival ten einde. De zeges gingen er naar de Zwitserse thuisrijders Joris Ryf en Katrin Leumann terwijl de Nederlandse Hielke Elferink voor de eerste keer dit seizoen mocht plaatsnemen op het podium, zij eindigde als derde.

Hielke Elferink

De weersomstandigheden zaten echt niet mee de voorbije dagen en op de slotdag diende de organisatie in allerijl nog op zoek te gaan naar een alternatief parkoers nadat de regen tijdens de nacht het oorspronkelijke parkoers te hachelijk had gemaakt.

Nicola Rohrbach

De slotetappe werd dan ook ingekort naar iets meer dan 17 kilometer in de plaats van de oorspronkelijke 28. De Zwitser Nicola Rohrbach, die vorig seizoen verrassend de Roc d’Azur won, trok meteen ten aanval in de hoop zijn achterstand in het algemeen klassement goed te maken. Rohrbach voelt zich duidelijk ook op de sneeuw in zijn sas, maar ook al won hij de slotetappe, om zijn eindzege van vorig jaar te herhalen kwam hij echter een kleine minuut tekort. Die eindzege ging naar zijn landgenoot Joris Ryf en niemand die zal zeggen dat Ryf deze eindzege gestolen heeft, want Ryf was eerder ook al de beste in de tweede en derde rit. Rohrbach strandde dus op de tweede plaats en David List werd derde.

Katrin Leumann

Bij de vrouwen verdedigde de Zwitserse Katrin Leumann haar titel van vorig jaar wel met succes. In de slotetappe moest ze de ritwinst aan de Duitse Nadine Rieder laten maar de eindzege ontglipte haar niet meer. Rieder eindigde als tweede in dat eindklassement en de Nederlandse Hielke Elferink vervolledigde het podium.

In de open categorie zorgde David Zink voor een Amerikaanse eindzege; de Nederlander Dick van Loon kwam iets meer dan een minuut tekort om het podium te halen, hij eindigde als vierde. Beste vrouw in de open categorie was de Zwitserse Eva Carrer Enz.

Afspraak binnenkort hier bij Vojo voor een uitgebreid verslag van onze reporter in de koers.

Uitslag Snow Bike Festival Gstaad 2018

Download (PDF, 281KB)

Foto’s copyright Snow Bike Festival/Wayne Reiche