Hope 2019 | Nieuwe velgen en cranksets

Techniek
8 March 2019 — Jan Geys

Hope, het merk Made in Barnoldswick, heeft voor de jaargang 2019 zowel zijn velgen als cranksets een update gegeven. Voortaan spreken we over Fortus-velgen en EVO-cranksets.

Hope Fortus-velgen

Hope is zich ervan bewust dat de vraag van de markt alsmaar wijzigt en dat de smaak van het publiek meer en meer evolueert naar bredere velgen. Hope vervangt dan ook zijn vroegere Tech-gamma door de nieuwe Fortus-velgen. De constructie blijft hetzelfde, maar de interne velgbreedte wordt breder. En er is voor elk wat wils, gaande van crosscountry tot downhill.

Bijzonder is dat Hope ook nog steeds 26″-velgen aanbiedt en wel met twee verschillende (interne) breedtes: 26 en 30 millimeter.

Foto: MTB Connection Agency | Rupert Fowler

In 27,5″ heb je de keuze uit volgende breedtes: 23 (420 gram), 26 (545 gram), 30 (675 gram) en 35 (575 gram) millimeter. Ook in 29 inch zijn er vier verschillende breedtes verkrijgbaar: 23 (450 gram), 26 (500 gram), 30 (720 gram) en 35 (610 gram) millimeter. Velgen krijgen heel wat te verduren en om daar beter tegen gewapend te zijn, kreeg elke velgbreedte een ander profiel. Zo zien we dat de velgen van 30 millimeter, die bedoeld zijn voor de ruigste disciplines, extra versterkt werden. Er wordt slechts één prijs gehanteerd voor de velgen en dat is 110 euro.

Wanneer je de velgen uit de doos haalt, zijn ze voorzien van een donkergrijs opschrift, maar er worden stickers meegeleverd die matchen bij de zes kleuren die Hope ook gebruikt op de andere onderdelen.

De velgen zullen in de loop van de maand mei 2019 verkrijgbaar zijn en daarnaast kun je ook opteren voor een gemonteerd wiel op basis van een Hope Pro 4-naaf (32 spaken). Die wielset heeft een adviesprijs van 530 euro.

Hope Evo-crankset

De EVO-crankset, met rechts het oude model.

Hope verbetert in 2019 nog een ander product, de crankset. Deze wordt met de CNC-machine uit een stuk 7150-aluminium gefreesd en is verkrijgbaar met traparmen van 165, 170 en 175 millimeter. Minder gewicht en meer stijfheid zijn de belangrijkste wijzigingen, en ze is makkelijker te monteren/demonteren.

Foto’s copyright MTB Connection Agency | Rupert Fowler

Op de weegschaal klokt de crankset (zonder trapas) af op 560 gram. Het geheel is compatibel met verschillende types kettingbladen en breedtes van trapassen. Ook de nieuwe crankset is volgens Hope voor alle disciplines geschikt, van crosscountry tot downhill.

De adviesprijs van de Evo-crankset bedraagt 295 euro.

Meer info op www.hopetech.com