Inschrijvingen BeMC 2020 openen op 1 november!

Door Jan Geys -

  • Sport

Inschrijvingen BeMC 2020 openen op 1 november!

Op 1 november is het weer zover, dan openen de inschrijvingen voor de grootste Belgische MTB-meerdaagse, de Belgian Mountainbike Challenge (beter gekend onder de afkorting BeMC) die in 2020 alweer toe is aan de negende editie. We vatten alles bondig samen wat er volgend jaar zoal op het programma staat.

Waar wel aan gesleuteld werd, is de lengte van de openingsrit. Was die dit jaar nog 18 kilometer, dan mogen de deelnemers zich volgend jaar opwarmen voor een openingstijdrit van 25 kilometer en 850 hoogtemeters. De grote vraag die nu al de ronde doet is hoeveel deelnemers er in staat zullen zijn om onder de magische grens van 1 uur te duiken?

De langslapers onder ons mogen gerust zijn, de BeMC doet het niet met een onmogelijk vroeg startuur. De drie marathonetappes worden allen om 10 uur ‘s ochtends op gang geschoten. Na afloop van de ritten kun je lekker uitblazen in de tuinen van hotel Floreal, het zenuwcentrum van de BeMC.

De eerste marathonetappe lijkt op papier de makkelijkste met ‘slechts’ 27,75 hoogtemeters per kilometer. Wanneer je weet dat de rit 77,5 kilometer is, kom je na een eenvoudige rekensom uit op 2150 hoogtemeters.

Omdat de weergoden die dag andere plannen hadden, werd de doortocht van de Ourthe dit jaar geschrapt. Hopelijk houden ze zich volgend jaar hierboven wel gedeisd want de bruisende rivier is op zaterdag opnieuw de rode draad tijdens de koninginnenrit van 98,5 kilometer (2900 hoogtemeters).

Voor je het weet sta je al met stramme spieren aan de start van de slotrit. Gelukkig is de eindmeet dan nog slechts … 12 beklimmingen van je verwijderd. Nog niet overtuigd, laat dan de vele winegums en pannenkoeken aan de aankomst jullie alsnog overhalen om deel te nemen aan de BeMC 2020.

Tot slot geven we nog even de datum mee, in 2020 staat de Belgian Mountainbike Challenge gepland van 7 tot en met 10 mei. De inschrijvingen openen naar goede gewoonte in de nacht van Halloween; op 1 november 2019 om klokslag 00u00. Be prepared!

Meer info op www.bemc.be

Nog meer kalendernieuws vind je hier met de wedstrijden van de BAMS 2020: www.vojomag.nl/news/de-kalender-van-de-bams-2020-is-gekend

DoorJan Geys