Investec-Songo oppermachtig in tijdrit Absa Cape Epic!

Door Jan Geys -

  • Sport

Investec-Songo oppermachtig in tijdrit Absa Cape Epic!

Investec-Songo heeft in de tijdrit zowel bij de heren als de vrouwen nog maar eens hun overmacht getoond in deze Absa Cape Epic. Zowel Jaroslav Kulhavy & Howard Grotts als Annika Langvad & Kate Courtney waren in de 39 kilometer tegen de klok het snelst terug thuis. Uiteraard behouden beide duo’s ook hun respectievelijke leiderstruien. Frans Claes en Markus Bauer werden pas twaalfde en verliezen twee plaatsen in het klassement, zij staan nu achtste.

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

De Italianen Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande (Trek-Selle San Marco 2) kwamen nog het dichtst bij de tijd van Kulhavy en Grotts, zij werden knap tweede op slechts 33 seconden van Investec-Songo. Alban Lakata en Kristian Hynek maakten het podium compleet, zij verloren 1’52”. Frans Claes en Markus Bauer werden vandaag slechts 12de en verloren daardoor twee plaatsen in de tussenstand, voorlopig staan ze nu achtste. Hopelijk kunnen ze in het slotweekend alsnog enkele plaatsen stijgen in het klassement.

Dat klassement wordt nog altijd aangevoerd door Kulhavy en Grotts, voor Alban Lakata en Kristian Hynek die over Manuel Fumic en Henrique Avancini naar de tweede plaats springen.

Nipte zege voor Annika Langvad en Kate Courtney

Photo by Shaun Roy/Cape Epic/SPORTZPICS

Bij de vrouwen leek het lange tijd of er een verrassing in de maak was. Sabine Spitz en Robyn de Groot gingen er als een speer vandoor en telden aan het tussenpunt na 19 kilometer 31 seconden voorsprong op Langvad en Courtney. Mariske Strauss en Annie Last volgden daar al op meer dan twee minuten.

De klim naar Seven Peaks en de technische Cool Runnings afdaling zouden beslissen over winst of verlies en nagelbijtend wachtten Sabine Spitz en Robyn de Groot aan de aankomst op de tijd van Investec-Songo. Uiteindelijk haalden deze laatsten het met een klein verschil van slechts 12 seconden op Spitz en De Groot. Mariske Strauss en Annie Last werden op bijna drie minuten derde.

In de stand verandert er niets. Annika Langvad en Kate Courtney staan nog steeds ruimschoots aan de leiding met meer dan een half uur voorsprong op Mariske Strauss en Annie Last. Sabine Spitz en Robyn de Groot moeten meer dan veertig minuten goedmaken.

De volledige rituitslag en de tussenstand vind je hier: www.cape-epic.com/riders/the-2018-race/results

Het dagelijks nieuws en de uitslagen van de Absa Cape Epic 2018 kan je hier volgen: www.vojomag.nl/?s=absa+cape+epic

DoorJan Geys