Italië boven op EK XC U23

Door Jan Geys -

  • Sport

Italië boven op EK XC U23

De Italiaanse beloften lieten er in eigen land geen twijfel over bestaan wie er met de hoofdvogel naar huis zou mogen gaan. Gioele Bertolini en Nadir Colledani zorgden immers voor een dubbelslag in hun thuiswedstrijd. De Nederlander Milan Vader eindigde nog net in de top tien van dit EK.

Bertolini en Colledani sloegen in Darfo Boario Terme een geruststellende kloof met de rest van het deelnemersveld en ze mochten dan ook onderling uitmaken wie de Europese kampioenstrui mee naar huis zou mogen nemen. En het was niet Nadir Colledani, dit jaar nog winnaar van de World Cup U23 in Albstadt, die aan het langste eind trok, maar wel Gioele Bertolini.

Op ruime afstand van het Italiaanse duo werd de Deen Simon Andreassen derde, net voor de leider in de tussenstand van de wereldbeker Martins Blums. Sebastian Fini Carstensen vervolledigde de top vijf. Het Nederlandse trio Milan Vader, David Nordemann en Marc Bouwmeester reed respectievelijk naar de 10de, 12de en 19de plaats.

Pierre De Froidmont werd dan weer de eerste Belg op de 14de plaats, terwijl Wout Alleman tevreden moest zijn met de 31ste plaats op ruim acht minuten van de winnaar. Dit laatste is een tegenvaller gezien de schitterende prestaties van Alleman in de voorbije wereldbekermanches al weten we op dit moment nog niet of er pech mee gemoeid was.

De uitslag:

[gview file=”https://www.vojomag.com/app/uploads/2017/07/UEC-MTB-European-Championship-2017-XCO-Men-Under-23-Ranking.pdf”]

DoorJan Geys