Jenny Rissveds en Team 31 stappen over op Ibis

Sport
3 March 2022 — Jan Geys

Komt er een (weder)geboorte van een mooi verhaal tussen Ibis en de XC-discipline? Het merk uit Californië heeft immers aangekondigd dat het dit seizoen een samenwerking aangaat met Team 31 van Jenny Rissveds, nadat het eerder al een samenwerking aankondigde met Maxxis Factory Racing. Met andere woorden, Ibis zal dit jaar met twee XC-teams in de paddocks te vinden zijn.

Foto Saris Mercanti

Deze deal houdt in dat Jenny Rissveds haar Specialized zal inruilen, het merk waar Team 31 sinds de oprichting drie jaar geleden mee onderweg was. Met dit partnerschap zet Ibis de Exie, de full suspension met 100/120 millimeter veerweg die eind 2021 werd uitgebracht, extra in de vitrine.

Foto Saris Mercanti

Het verhaal van Jenny Rissveds die na haar olympische titel in Rio 2016 een moeilijke periode doorstond, beschreven we al eerder (www.vojomag.nl/jenny-rissveds-never-give-up). Haar comeback maakte ze in de schoot van haar eigen team – Team 31, ondersteund door Specialized – en ze zag die comeback in 2019 bekroond worden met winst in de wereldbeker van Lenzerheide.

De naam van het team refereert overigens naar Artikel 31 van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, dat bepaalt dat alle kinderen “het recht hebben op rust en vrije tijd, om deel te nemen aan spel en recreatieve activiteiten eigen aan [hun] leeftijd en om vrij deel te nemen aan culturele en artistieke activiteiten.”

Foto Saris Mercanti

In 2022 zal het team uit drie renners bestaan: de Zweedse Linn Gustaffzon (rechts) is de nieuwkomer van dienst naast Jenny Rissveds en de Amerikaanse Kelsey Urban die vorig jaar al deel uitmaakte van het team.

Meer info via team31.org / ibiscycles.com

Foto’s copyright Lear Miller / Sarah Mercanti