Jenny Rissveds en Scott-Sram gaan elk hun weg!

Door Jan Geys -

  • Sport

Jenny Rissveds en Scott-Sram gaan elk hun weg!

Het Scott-Sram Team kondigde zonet met veel spijt aan dat ze samen met Jenny Rissveds zijn overeengekomen om haar contract te ontbinden. De olympische kampioene is al een jaartje op de sukkel en het is op haar vraag dat men een einde heeft gemaakt aan het contract. Ziehier de officiële mededeling van beide partijen:

Jenny had het mentaal moeilijk waardoor ze een groot deel van het seizoen 2017 moest missen. Nu het seizoen 2018 voor de deur staat, concludeerde ze dat het beter was om zich van al haar verplichtingen en de bijhorende druk te ontdoen. Dit hinderde haar om zich honderd procent te kunnen bezighouden met haar herstel alvorens aan een comeback te denken.” Daarom zijn beide partijen overeengekomen om een einde te maken aan het contract dat Jenny Rissveds verbond aan het Scott-Sram Team.

Jenny Rissveds: “Ik ben heel dankbaar voor al die jaren met Thomas en Scott-Sram. Ze gaven me steeds alle steun die nodig was en zonder dewelke ik nooit had kunnen realiseren wat ik de laatste jaren gerealiseerd heb. (…) Liefst van al had ik nog deel uitgemaakt van het team, maar dat houdt ook in dat je jouw deel moet kunnen bijdragen aan het team. En dat lukt op dit moment gewoonweg niet. Dit was dan ook geen gemakkelijke beslissing, maar ik denk wel dat het de beste beslissing is met het oog op een comeback waarbij ik sterker dan ooit wil terugkeren.”

Thomas Frischknecht: “Natuurlijk zijn we triest dat we dit nieuws moeten brengen en met wat Jenny is overkomen. Maar als ze ooit in blakende gezondheid een comeback wil maken, dan is het belangrijk dat ze zich even ontdoet van al haar verplichtingen. Ik respecteer haar beslissing dan ook en ik denk ook dat het de beste manier is voor haar om terug een goed evenwicht te vinden in haar leven. De deuren van het team zullen echter altijd blijven openstaan en van zodra Jenny zich klaar voelt zullen we haar met open armen ontvangen.”

Triestig nieuws dus en Vojo hoopt net als haar team dat we de beste Jenny Rissveds op een dag terug mogen verwelkomen in het profpeloton!

DoorJan Geys