Jens Schuermans en Githa Michiels nieuwe Belgische kampioenen

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Jens Schuermans en Githa Michiels nieuwe Belgische kampioenen"

De Belgische kampioenschappen XC vonden afgelopen weekend plaats in het Waalse Erezée en alles was tijdens dit verlengde weekend aanwezig om er prachtige wedstrijden van te maken: veel toppers, een mooie omloop en bijna perfecte weersomstandigheden … In afwachting van een uitgebreid fotoverslag geven we hier al de uitslag mee:

Bij de elites nam Jens Schuermans al snel de leiding in handen om deze niet meer af te staan. Hij haalde het met een ruime voorsprong op Kevin Panhuyzen, die tweede werd op 1’21”. Kevin Pauwels kwam op het einde nog mooi terug uit de achterhoede om de bronzen medaille weg te kapen op 2’17” van de winnaar. Laurens Sweeck (+2’45”) en Didier Bats (+3’01”) vervolledigden de top vijf. De rest van de top tien zag er als volgt uit: Sébastien Carabin (6de), Ruben Scheire (7de), Bart De Vocht (8ste), Tom Meeusen (9de) en Eli Iserbyt (10de).

Bij de dames was Githa Michiels zoals verwacht ongenaakbaar. Alice Pirard kon de schade nog enigszins beperken en werd tweede op 2’02”, terwijl Eva Maria Palm derde werd op 12’24”. Jolien Verschueren (+14’43”) en Kristien Nelen (+19’29”) werden respectievelijk vierde en vijfde.

In de andere categorieën gingen de titels naar Erno McCrae (beloften), Owen Valcke (junioren), Emeline Detilleux (meisjes junioren), Lukas Maleszewski (nieuwelingen), Tessa Zwaenepoel (meisjes nieuwelingen), Michiel Van Aelbroeck (masters 1), Kurt Tempst (masters 2) en Niels Vanpol (amateurs).

De volledige uitslagen vind je hier: results.sporthive.com/for/PC277762

Vanavond komen we hier bij Vojo met een uitgebreid fotoverslag terug op deze nationale kampioenschappen!

Door Jan Geys