Jolanda Neff breekt sleutelbeen en elleboog en mist World Cup opener

Door Jan Geys -

  • Sport

Jolanda Neff breekt sleutelbeen en elleboog en mist World Cup opener

De beelden waarbij Pauline Ferrand-Prévot haar afdaling tijdens de finale van de wereldbeker cyclocross in het Nederlandse Hoogerheide compleet miste, gingen gisteren al de wereld rond. In haar val sleurde ze haar Zwitserse ex-ploegmate Jolanda Neff mee tegen de grond. Waar eerst gedacht werd dat de Française zelf het grootste slachtoffer was van de val, blijkt dit nu helemaal omgekeerd te zijn.

Pauline Ferrand-Prévot en Jolanda Neff namen deze winter beiden deel aan de wereldbeker cyclocross. Tijdens de finale van die wereldbeker, in het Nederlandse Hoogerheide, reden de twee MTB-toppers in de top vijf toen Pauline Ferrand-Prévot in een glibberige afdaling haar fiets niet meer onder controle kon houden en in aanraking kwam met Jolanda Neff. De val zag er best spectaculair uit en vooral Pauline Ferrand-Prévot maakte een harde smak.

Er kwam zelfs een brancard aan te pas om de Française na haar val af te voeren, terwijl op de beelden duidelijk te zien is dat Jolanda Neff zich al die tijd bezorgd over haar ex-teamgenote bekommerde (ze reden nog samen bij Liv/Giant). Later op de avond volgde er goed nieuws uit het kamp van Ferrand-Prévot toen ze het bericht de wereld instuurde dat ze over sterke beenderen moet beschikken en dat er niets gebroken bleek te zijn. De pijn die ze aan haar ribben voelt zal haar zeker niet weghouden van het komende wereldkampioenschap cyclocross, voegde ze er nog aan toe.

[field name=iframe2]

Tot slot wenste ze haar collega Jolanda Neff ook nog een goed herstel en dat laatste zal meer dan nodig zijn, want wat blijkt vandaag: de wereldkampioene XC brak bij haar val niet enkel haar linkersleutelbeen maar ook haar rechterelleboog. Geen WK cyclocross dus voor haar en in samenspraak met haar team (Kross) heeft ze ook beslist om de opener van de wereldbeker MTB in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch en de Cape Epic te schrappen in haar agenda. Slecht nieuws dus en we hopen dat ze voldoende hersteld zal zijn voor de eerste Europese manches van de wereldbeker MTB in de maand mei.

Jolanda Neff zelf is in ieder geval optimistisch en voegde er nog aan toe dat de gebroken beenderen nog het minste zijn. Haar gebroken hart omdat ze het WK cyclocross moet missen doet haar meer pijn …

Moest je de beelden van de val gemist hebben, dan kan je deze hier nog eens bekijken:

[field name=iframe]

DoorJan Geys