Jolanda Neff tekent bij Trek Factory Racing!

Sport
24 October 2018 — Jan Geys

De Zwitserse Jolanda Neff verlaat na twee seizoenen Kross en gaat vanaf 2019 aan de slag bij het Amerikaanse Trek Factory Racing Team, waar de winnares van de world cup MTB een ploegmate wordt van de Canadese Emily Batty. Neff liet ook weten dat ze zich in 2019 niet enkel op het mountainbiken zal richten.

Neff zal net als de voorbije jaren ook deze winter enkele veldritten betwisten en daarnaast wil ze volgend seizoen ook op de weg actief zijn. Met Neff en Batty, die ondanks de hardnekkige geruchten dat ze het team zou verlaten toch blijft, telt het Trek Factory Racing Team twee toppers in de rangen. Neff en Batty zijn echter ook naast het circuit goed bevriend en zelf verwachten ze dan ook geen problemen van deze samenwerking.

De andere namen van het team voor 2019 zijn nog niet gekend. Zo weten we niet of Evie Richards, die hoge toppen scheert in het veldrijden en bij de beloften in het mountainbiken, aan boord blijft. En ook over de toekomst van Sergio Mantecon en Anton Cooper weten we nog niets, maar Trek laat wel verstaan dat er de komende weken nog meer nieuws mag verwacht worden.

Voor Jolanda Neff betekent deze overstap een terugkeer naar de Sram XX1 Eagle (de elektronische versie) en RockShox-veringen, nadat ze in 2018 nog rondreed met de nieuwe Shimano XTR 12-speed. In haar nieuwe team zal ze de keuze hebben tussen de Trek Top Fuel en de Procaliber-hardtail.