José-Antonio Hermida en Joaquim Rodriguez keren terug naar de Cape Epic

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "José-Antonio Hermida en Joaquim Rodriguez keren terug naar de Cape Epic"

Over twee maanden is het weer zover, dan gaat met de Cape Epic de ‘Tour de France’ van het mountainbiken van start. En met José-Antonio Hermida en Joaquim Rodriguez staat één van de attractiefste duo’s van vorig jaar ook dit jaar weer aan de start. En dat het beide (ex)-toppers menens is weerklinkt duidelijk in hun woorden.

José-Antonio Hermida moeten we hier natuurlijk niet meer voorstellen en bij de wielerliefhebber zal ook de naam van Joaquim ‘Purito’ Rodriguez een serieuze bel doen rinkelen. Hermida en Rodriguez zijn al langer goede vrienden en trainden in het verleden ook veel samen. Beiden zijn ondertussen officieel met ‘pensioen’ en ze vormden in 2017 ter gelegenheid van de Cape Epic voor het eerst een duo. Hun vuurproef eindigden ze toen op de 18de plaats algemeen. Best knap als je weet dat Rodriguez pas enkele maanden voordien voor het eerst met de mountainbike is beginnen rijden.

Maar vorig jaar is verleden tijd …

José en Purito hebben zich dit jaar ondanks hun pensioenstatus beter voorbereid en zullen ook in 2018 weer in de elitecategorie aantreden. “We kijken de komende Cape Epic zeer positief tegemoet. Purito heeft het voorbije jaar veel MTB-ervaring opgedaan en we hebben ook veel samen getraind. Natuurlijk hebben we ook nog veel verplichtingen naast de fiets (Hermida als ambassadeur van Merida en Rodriguez als raadgever van Bahrain-Merida, nvdr) maar toch hebben we voldoende kunnen trainen. We verstaan elkaar ook goed, het helpt dan ook dat we goede vrienden zijn op en naast de fiets en dat we de liefde voor de competitie met elkaar kunnen delen,” aldus José-Antonio Hermida.

Doordat beiden het gevoel hebben dat ze dit jaar beter voorbereid zijn, werden de ambities ook wat bijgeschaafd. “Net als vorig jaar nemen we deel bij de elites en ons doel is om dicht bij de toppers te blijven. Doordat we dit jaar weer wat ‘slimmer’ zijn, hopen we te kunnen meevechten voor de top tien en bedoeling is dat we het tijdsverschil met het podium zo klein mogelijk kunnen houden. Onze tactiek is dan ook vrij eenvoudig: ‘Full gasssss’,” voegt Hermida er nog aan toe.

Ter voorbereiding zal het duo, dat in een speciale Bahrain-Merida-kit aantreedt, eind februari nog van start gaan in de Andalucia Bike Race. De Cape Epic zelf vindt plaats van 18 tot 25 maart.

Foto’s copyright Sam Clark en Nick Muzik/Cape Epic/SPORTZPICS

Door Jan Geys