Julie Bresset maakt in 2018 haar comeback!

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Julie Bresset maakt in 2018 haar comeback!"

Julie Bresset, de olympische kampioene van 2012, postte gisteren verrassend nieuws op haar Facebookpagina. Nadat ze eind 2016 aankondigde dat ze (tijdelijk) een punt zou zetten achter haar carrière had niemand gedacht dat ze ooit nog zou terugkeren in competitie. Bresset heeft ondertussen haar diploma gehaald en de tijd genomen om haar lichaam de nodige rust te geven en gisteren kondigde ze dan ook aan dat ze in 2018 terug zal keren naar het wedstrijdcircuit!

Julie Bresset heeft de smaak van de overwinningen gekend, van alle overwinningen. Van 2011 tot en met 2013 was ze dan ook één van de leading ladies in het circuit, met als hoogtepunt haar olympische titel in Londen 2012. Na een laatste opflakkering in 2013, met haar tweede wereldtitel bij de elites, ging het echter van kwaad naar erger met als dieptepunt haar aankondiging dat ze eind 2016 zou stoppen met competitie.

Bresset, nog altijd maar 28, was dit jaar ambassadrice voor het merk Scott en lijkt eindelijk terug op het goede spoor te zitten. Ook de zin is duidelijk terug en Bresset kondigde dan ook aan dat ze in 2018 haar comeback zal maken. En het lijkt erop dat ze daarvoor geïnspireerd werd door Julien Absalon, want ook de Bretoense speelt met het idee om haar eigen structuur op te richten. Momenteel is ze dan ook volop op zoek naar de nodige partners.

Door Jan Geys