Julie Bresset out na val op stage!

Sport
15 March 2019 — Jan Geys

Julie Bresset heeft via haar sociale-mediakanalen laten weten dat ze tijdens een stage met de Franse nationale ploeg ten val is gekomen. Gevolg: schouder uit de kom en minstens vier weken out. 

Julie Bresset kwam ten val toen ze iets te enthousiast een jump wilde nemen. Bij de val raakte haar linkerschouder uit de kom waardoor ze vier weken verplichte rust moet nemen. De mountainbike zal ze in het beste geval pas over zes weken terug uit de garage mogen halen. Het goede nieuws is dat ze niet moet geopereerd worden.

De wereldbeker MTB gaat dit seizoen gelukkig pas half mei van start, een datum die voor Julie Bresset niet in het gedrang zou komen. Maar ze mist de komende weken wel al de voorbereidingswedstrijden, te beginnen met de Coupe de France in Marseille op het eind van deze maand. Haar comeback wordt verwacht tijdens de Swiss Cup in Solothurn, een week voor de eerste wereldbekermanche in het Duitse Albstadt. De Française had zich haar intrede bij het grote BMC Racing Team ongetwijfeld anders voorgesteld.