Julien Absalon doet er in 2018 een jaartje bij!?

Sport
6 August 2017 — Jan Geys

Julien Absalon kwam voor aanvang van de vijfde World Cup XC in een interview op RedBull TV met het verrassende nieuws dat hij ook “in 2018 aanwezig zal zijn in Mont-Sainte-Anne”. Lees, hij zal eind dit seizoen de fiets dus toch nog niet aan de wilgen hangen zoals aanvankelijk gepland.

Het is tijdens het pré-race interview voor de World Cup van Mont-Sainte-Anne dat Julien Absalon aan de micro van RedBull TV liet uitschijnen dat hij ook in 2018 aan de Canadese wereldbekerwedstrijd zal deelnemen! Rob Warner en Bart Brentjens, de officiële commentatoren van RedBull TV, waren duidelijk verrast door dit nieuws dat een enorme “WHAT ?!?!” ontlokte bij Rob Warner. Bart Brentjens was duidelijk iets minder verrast en bevestigde meteen dat Julien Absalon inderdaad van plan is om er nog een jaar op het hoogste niveau bij aan te breien.
Deze aankondiging mag dan onverwacht zijn, een echte verrassing is ze niet wanneer je het MTB-wereldje een beetje volgt. Zo zag Julien Absalon een groot deel van het huidige seizoen verloren gaan door een blessure (sleutelbeenbreuk) waardoor hij moest verzaken aan enkele World Cups en de Franse kampioenschappen. Zo afscheid nemen was niet meteen wat Absalon voor aanvang van het seizoen voor ogen had. Daar komt nog bij dat de World Cup XC in 2018 terugkeert naar La Bresse, in zijn achtertuin!

En ook zijn relatie met Pauline Ferrand-Prévot zal wel hebben meegespeeld, want het is natuurlijk ook motiverend voor hem om samen met haar verder te doen. Zal hij doorgaan tot de Spelen in Tokio in 2020? De weddenschappen zijn geopend!