Julien Absalon doet er in 2018 een jaartje bij!?

Door Jan Geys -

  • Sport

Illustratieve afbeelding van het artikel: "Julien Absalon doet er in 2018 een jaartje bij!?"

Julien Absalon kwam voor aanvang van de vijfde World Cup XC in een interview op RedBull TV met het verrassende nieuws dat hij ook “in 2018 aanwezig zal zijn in Mont-Sainte-Anne”. Lees, hij zal eind dit seizoen de fiets dus toch nog niet aan de wilgen hangen zoals aanvankelijk gepland.

Deze aankondiging mag dan onverwacht zijn, een echte verrassing is ze niet wanneer je het MTB-wereldje een beetje volgt. Zo zag Julien Absalon een groot deel van het huidige seizoen verloren gaan door een blessure (sleutelbeenbreuk) waardoor hij moest verzaken aan enkele World Cups en de Franse kampioenschappen. Zo afscheid nemen was niet meteen wat Absalon voor aanvang van het seizoen voor ogen had. Daar komt nog bij dat de World Cup XC in 2018 terugkeert naar La Bresse, in zijn achtertuin!

En ook zijn relatie met Pauline Ferrand-Prévot zal wel hebben meegespeeld, want het is natuurlijk ook motiverend voor hem om samen met haar verder te doen. Zal hij doorgaan tot de Spelen in Tokio in 2020? De weddenschappen zijn geopend!

Door Jan Geys