Julien Absalon hangt de fiets aan de wilgen

Door Jan Geys -

  • Sport

Julien Absalon hangt de fiets aan de wilgen

Verrassend nieuws, maar het is wel degelijk waar. Julien Absalon heeft zopas aan onze collega’s van de Franse krant l’Equipe meegedeeld dat hij met onmiddellijke ingang een punt zet achter zijn sportieve carrière. Door zijn alsmaar erger wordende allergieproblemen heeft Absalon het gevoel dat hij niet meer in staat is om zijn sportieve doelen waar te maken.

Julien Absalon en zijn belangrijkste partners van het team Absolute Absalon, BMC en Moustache, en zijn poulain Neïlo Perrin-Ganier.

Vandaag neemt Julien Absalon echter de grote beslissing dat hij onmiddellijk een punt zet achter zijn carrière. “De belangrijkste reden daarvoor is mijn allergieprobleem. Sinds drie jaar ben ik allergisch aan pollen uit het Middellandse Zeegebied die me enorm hinderen aan het begin van het seizoen. De dokter heeft me verteld dat dit alleen maar erger zal worden. In Heubach (Bundesliga op 29 april jongstleden) stelde ik vast dat ik ook allergisch ben voor pollen uit het noorden van Europa. Ik nam er een goede start, maar nadien kreeg ik ademhalingsproblemen. Ik kreeg toen ook een bloedsmaak in mijn bronchiën. Nieuwe allergieën, twee maanden extra problemen, … Mijn moraal stond dan ook op een laag pitje,” aldus Julien Absalon. “Daarnaast stelde ik vast dat mijn nieuwe niet-sportieve doelen belangrijker werden dan mijn sportieve doelen.”

De beslissing van Absalon is dan ook best te begrijpen, al kwam ze ook voor ons totaal onverwacht. Voortaan zal de Fransman zich bezighouden met zijn team en zijn jonge protegé Neïlo Perrin-Ganier. Bedankt voor de mooie jaren kampioen en tot binnenkort aan de rand van de circuits!

Bron: L’Equipe.fr

DoorJan Geys