Julien Absalon moet verstek geven voor Vallnord en Lenzerheide!

Door Jan Geys -

  • Sport

Julien Absalon moet verstek geven voor Vallnord en Lenzerheide!

Julien Absalon deelde vandaag via zijn sociale media mee dat zijn sleutelbeen nog niet voldoende hersteld is om te kunnen deelnemen aan de twee volgende wereldbekermanches in Vallnord en Lenzerheide.

Begin juni brak Julien Absalon zijn sleutelbeen tijdens een ‘stomme’ val op training. Vandaag zijn we een maand en een operatie verder en de Europese kampioen XCO heeft ondertussen ook de trainingen mogen hervatten, zij het wel enkel op de weg. Om te mountainbiken is het nog te vroeg.

[field name=iframe]

Behalve de twee volgende world cups (Vallnord en Lenzerheide) zal hij ook niet aan de start verschijnen van het Frans kampioenschap! En dat is groot nieuws, want daardoor zal de Franse kampioenentrui voor het eerst sinds … 2003 rond iemand anders zijn schouders komen te zitten. Absalon bleef maar liefst 14 (!) jaar ongeslagen tijdens zijn nationale kampioenschappen. Hopelijk kan de Fransman de laatste maanden van het seizoen toch nog in schoonheid afsluiten, ook al omdat 2017 normaal zijn laatste wedstrijdjaar betekent.

DoorJan Geys