Kalender Belgian Enduro Cup 2023: 5 manches op het programma!

Sport
14 December 2022 — Jan Geys

Nadat de Belgian Enduro Cup het voorbije jaar de competitie hervatte met vier manches, komt er in 2023 een manche bij en telt de kalender in totaal dus vijf wedstrijden. Twee van die wedstrijden zijn zelfs compleet nieuw.

Ook in 2023 kan de Belgian Enduro Cup rekenen op de twee pijlers van de wedstrijdserie: de enduro van de Amblève en die van Bouillon. In Daverdisse heeft men echter beslist om een pauze in te lassen, maar het wegvallen van die wedstrijd wordt opgevangen door twee nieuwe wedstrijden, die beide gekoppeld zijn aan de nieuwe trail centra die onlangs werden ingehuldigd (of nog ingehuldigd moeten worden). De BEC moet helpen om meer bekendheid te verwerven bij een breder publiek.

De aftrap wordt gegeven op 23 april met de enduro van Chaudfontaine. Met zijn korte en steile specials die zelfs bij regen goed berijdbaar blijven, is dit de ideale seizoensopener.

Vervolgens is het begin mei naar goede traditie tijd voor een klassieker, de enduro van de Amblève, die in 2022 zijn 10de editie vierde. Verrassing, want in 2023 duurt het event twee dagen. Op 13 en 14 mei mag je je opmaken om nieuwe trails te ontdekken, naast de trails van het trailcentrum dat het hele jaar geopend is.

Na hard gewerkt te hebben aan de opening van het trailcentrum Anthisnes/Esneux, wilde de vzw Endur’Ourthe nog een versnelling hoger schakelen door ook een enduro te organiseren in het kader van de BEC. Die wedstrijd vindt plaats op 1 juli.

Op de vierde manche is het wachten tot na de zomer. Op 9 september is het de beurt aan Bouillon waar in 2023 ook de Belgische titels enduro op het spel zullen staan. Bouillon sluit het seizoen daarentegen niet meer af zoals het de traditie was geworden.

De laatste manche vindt immers plaats in Amay, en dat op 8 oktober. Op deze locatie is men momenteel druk bezig om een nieuw trailcentrum uit de grond te stampen!

Je hebt wel gemerkt dat een deel van de wedstrijden doorgaan in een trailcentrum, ofwel een locatie waar het hele jaar door op een legale manier over de gemarkeerde paden kan gereden worden. Door aan de wedstrijd deel te nemen, zal je ook over paden mogen rijden die voor één dag worden opengesteld en je steunt ook de verenigingen die het hele jaar door hard werken om je deze officiële routes aan te bieden.

Noteer alvast de data in jullie agenda’s en houd de Facebookpagina van de BEC in het oog waar men de opening van de inschrijvingen zal aankondigen.

Meer info via www.belgianendurocup.com