Kalender EWS 2020 onthuld

Door Jan Geys -

  • Sport

Kalender EWS 2020 onthuld

De organisatoren van de Enduro World Series hebben het einde van het seizoen niet afgewacht om de kalender voor volgend jaar te onthullen. Opvallend, voor het eerst staat er geen nieuwe manche op het programma! Wel zijn er enkele manches die na een korte break opnieuw hun opwachting maken op de kalender.

Gewoontegetrouw trekt men in de even jaren naar Zuid-Amerika (in de oneven jaren naar Oceanië) en dat is dit keer niet anders. Na Nieuw-Zeeland en Australië dit jaar is het in 2020 de beurt aan het Colombiaanse Manizales en het Chileense Lo Barnechea om eind maart de eerste twee manches van het seizoen te verwelkomen. Anderhalve maand later staat er een Europese triptiek op het programma die begint in Frankrijk. Olargues keert immers terug op de kalender.

Begin juli volgen het Italiaanse Val Di Fassa, dat dit jaar ook deel uitmaakte van de kalender, en Petzen/Jamnica. Deze laatste locatie was er ook in 2018 al bij en het bijzondere is dat er tijdens deze manche twee landen worden aangedaan, Oostenrijk en Slovenië. Augustus staat dan weer in het teken van vaste waarde Whistler (Canada) en Zermatt (Zwitserland) dat net als dit jaar de eer krijgt om de serie af te sluiten. Eind september volgt er dan nog de Trofee der Naties in het Italiaanse Finale Ligure!

Kalender Enduro World Series 2020:

DoorJan Geys