Karen Brouwer heeft eindzege in 4 Islands MTB Stage Race beet

Sport
14 April 2019 — Jan Geys

Karen Brouwer heeft samen met de Duitse Cemile Trommer de eindzege in de 4 Islands MTB Stage Race beet. Met Laura Turpijn en Kristien Achten stond er nog een Nederlands-Belgisch duo op het podium in Kroatië. Bij de heren werd de wedstrijd een Tsjechisch onderonsje met winst voor Jan Skarnitzl en Filip Adel.

Of het nu op Krk, Losinj, Cres of Rab was (de vier eilanden), er stond de voorbije dagen geen maat op het duo Karen Brouwer & Cemile Trommer. Het gelegenheidsduo zette de toon in de proloog en won vervolgens ook de vier ritten in lijn. In de eindstand haalden ze het voor het Duitse duo Rebecca Robish & Annette Griner. Met Laura Turpijn en Kristien Achten mocht er nog een duo uit de Benelux mee op het podium. Debby Frenken en Reza Sylvia Ravenstijn reden naar de achtste plaats.

Bij de heren kregen we dus een Tsjechisch onderonsje tussen eindwinnaars Jan Skarnitzl (eerder dit jaar op Cyprus al eindwinnaar van de Afxentia Stage Race) & Filip Adel en Kristian Hynek en Martin Stosek. Deze laatsten wisten wel twee ritten op hun naam te schrijven, maar in de eindstand bleven ze steken op plaats twee. Marc Stutzmann & Michael Stuenzi eindigden op plaats drie.

Met Rob Vanden Haesevelde haalde ook een Belg de top tien; hij eindigde samen met de Duitser Daniel Gashof als tiende. Nog meer mooie prestaties uit de Benelux vielen er te noteren bij de masters waar Niek Lingier en Jurgen Van Den Bon als zesde eindigden en Reinier Treur en Gerlof Haanraadts als achtste. Bij de grand masters eindigde Peter Wouters samen met de Duitser Günter Reitz als tweede. Jimmy Cools en Franky Taelman werden in die categorie zesde. Tot slot was er in de mixed categorie nog een achtste plaats voor Peter Verstraete en Vladislava Pokobova.

Uitslag 4 Islands MTB Stage Race 2019: 4islands.hr

Foto’s copyright 4 Islands MTB Stage Race